Erdoğan’dan, dolar ve faiz açıklaması

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Siirt’te konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP önderi Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e gitmesini eleştirdi.

Erdoğan, ”Dün de TÜİK’i randevu falan almadan gitmek istedi. TÜİK randevu vermedi. Gittiler TÜİK önünde şov yapıyor. İnsan utanır. Bir insan davet edilmediği yere gidemez. Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar önemli kurumlar senin üzere ciddiyetsiz değil” dedi.

”RANDEVUSUZ GİDİLMEYECEĞİNİ ÖĞREN”

”Randevu vermediler, randevusuz olarak gidip kapıda şov yaptı” diyen Erdoğan, ”Bak Bay Kemal, devletin kurumlarına randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Sen terör örgütleriyle omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin lakin devletin kurumları ciddidir, o denli rastgele gidemezsin” Sözlerine yer verdi.

“KARŞISINDA BİZİ BULUR”

Erdoğan, ”Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum, bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de siyaset meydanında çık karşımıza. Onu asıl gayret alanına çağırıyorum. Ülkemizin çıkarlarına ziyan verirse karşısında bizi bulur. Memurumuza çalışanımıza, çiftçimize, muhtarımıza sataşırsa karşısında bizi bulur. Gitsin kendi çöplüğünde eşelensin. Bu insanın tertemiz insanına bulaşmasın” diye konuştu.

“STOK YAPANLAR BEDEL ÖDEYECEK”

Erdoğan, ”Yüksek fiyat artışlarının büyük bir kısmı güç fiyatlarındaki yükselişten kaynaklanıyor. Yüksek meblağların bir kısmının yakında istikrara oturması bekleniyor. Fahiş fiyat artışlarının bir öbür niçini aç gözlü fırsatçılardır. Stokçulara sesleniyorum, depolarda bütün bu malları stoklarında saklayanları yakaladığımızda gereken bedeli ödeyecekler. Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün tesirlerini görüyoruz. Bu kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir düzeye ulaştıracağız” tabirlerini kullandı.

“İSTİKRARLI ÇİZGİYE OTURTACAĞIZ”

”Döviz kurlarındaki artışlarda da yabancıların eli yanında bu aç gözlülüğün tesirlerini görüyoruz” diyen Erdoğan, ”Üretenin ve istihdam sağlayanın ebediyen yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çok da uzun olmayan bir müddetde inşallah tüm bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız” formunda konuştu.