Erdoğan’dan ‘kur muhafazalı sistem’ açıklaması: ‘Oyunlarını bozduk’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da Gökbel Barajı, 4 bin 398 kişilik öğrenci yurdu ve tamamlanan projelerin toplu açılış merasiminde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan, “Bugüne kadar ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için gündeme getirdikleri tek bir projeleri olmayanlar kurdukları ittifakla ülkenin idaresine taliplermiş. Şu CHP’nin bu ülkede yaptığı ne var? Dikili bir ağaçları var mı?” tabirlerini kullandı.

“YÜKSEK ARTIŞLARLA İNSANIMIZI RAHATLATTIK”

Erdoğan, “Asgari fiyattan, memur ve emekli maaşlarına, toplumsal takviye ödemelerine kadar her alanda yaptığımız yüksek artışlarla insanımızı değerli ölçüde rahatlattık” dedi.

Aydın’da toplu açılış merasiminde konuşan Erdoğan’ın açıklamaları şöyleki:

“Efeler diyarı Aydın’daki vatandaşlarımıza gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum. Bu kadim kentte bir kere daha sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Aydın ziyaretimizi, imali tamamlanan yaklaşık 1 milyar 353 milyon liralık eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak taçlandırmak istedik.”

”Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır yapıtı. Palavra ve iftira dolu polemiklerle değil, bu çeşit hizmetelere muhtaçlık duyuluyor.”

“Ülkemizin 250 milyon dolarlık ithalatının önüne geçecek, 200 milyon dolarlık da ihracat yapacak kağıt fabrikamızı açtık. Ülkemiz ve Aydın’ımıza güzel olmasını diliyorum. Ülkemiz ve milletimize kazandırdığımız yapıtlarımız ile konuşmaya devam edeceğiz.”

“Sizlerle samimi hasbihal yapalım mı? Dertleşelim mi? O denli bir dertleşelim ki, Haziran 2023’te bu işi Aydın’da artık bitirelim.”

“Ülkemizin ve milletimizin terör örgütünün payandalarıyla yürüyen siyasetçilere değil, yapıtlara ve hizmetlere muhtaçlığı var. Savunma ve kalkınma atılımlarımızın önü cumhuriyet tarihi boyunca sinsi planlarla kesildi. Bu kayıpların maliyeti bize ağır oldu.”

MENDERES ÖRNEĞİNİ VERDİ

CHP’Yİ AMAÇ ALDI

“Bugüne kadar ülkenin bir adım daha ileri gitmesi için gündeme getirdikleri tek bir projeleri olmayanlar kurdukları ittifakla ülkenin idaresine taliplermiş. Şu CHP’nin bu ülkede yaptığı ne var? Dikili bir ağaçları var mı? Öyleyse şimdiden 2023’e hayli uygun hazırlanmamız lazım. İttifakın bir tarafına milletvekilleri teröristlerle oynaşan partiyi artlarına da kırık dökük kim var ise takmışlar. İstikamet neresi deseniz kırk baştan kırk başka ses çıkar. Ne yapacaksınız deseniz bu sefer kimseden bir ses çıkmaz zira bu biçimde bir kaygıları bu biçimde bir hazırlıkları yok.”

KUR AÇIKLAMASI

“Döviz kuru üzerinden ekonomik kriz, akabinde kaos çıkarmak istediler, kur muhafazalı sistem ile oyunlarını bozduk. Yurt ortasında piyasalarda panik havası yaratmaya çalıştılar, bu sırada ortaya çıkan fahiş fiyata karşı da tedbirlerimizi aldık. Her kısımdan vatandaşımızı enflasyon karşısında müdafaayı sürdüreceğiz. Türkiye modelinin muvaffakiyetlerini daha uygun görmeye başladık. Gelişmiş ülkelerin çok derecede yalpaladığı bir periyotta Türkiye itimatla yoluna devam ediyor.”

“Asgari fiyattan, memur ve emekli maaşlarına, toplumsal takviye ödemelerine kadar her alanda yaptığımız yüksek artışlarla insanımızı değerli ölçüde rahatlattık.”

“Sanayi üretiminde, lojistikte, ihracatta fazlaca güzel bir yerdeyiz. Tarım mamüllerinde ve ona bağlı olarak besin mamüllerinde salgın kaynaklı önemli fiyat artışları oldu. Çiftçilerimizden ekilmemiş, değerlendirilmemiş tek bir karış toprak bırakmamalarını istiyoruz. Topaktan çıkan her eser, ambara giren her mahsul kıymetini bulacaktır.”

“AMERİKA’YA BAK, ENFLASYON FELAKET”

“Gelişmiş ülkelerin 6, 7 katına çıkan enflasyon ve para genişlemeleri ile sağa sola yalpalandığı bir periyotta Türkiye kendi rayında inançla yoluna devam ediyor. Amerika’ya bak, enflasyon felaket (ABD’de enflasyon yüzde 7, Türkiye’de -ise TÜİK’e nazaran- yüzde 36), Avrupa’ya gelin tıpkı. Aradığınız besin mamüllerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Bizim asıl bakacağımız yer kendi üretim ve ihracat potansiyelimiz, kendi insan gücümüz ve kendi karımız olmalıdır.

“Tarım mamüllerinde, besin kesiminde de salgının bozduğu istikrarlara bağlı önemli fiyat artışları ortaya çıktı. Gübre ve mazot üzere eserlerde ortaya çıkan tablo ve kuraklık zahmetleri moralimizi bozmamalı. Çiftçilerimizden ekilmemiş tek bir karış toprak bırakmama azmi ile daha hayli çalışmalarını istiyoruz. Gerekirse takviyeleri daha da artırarak çiftçimizin yanında yer alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

KILIÇDAROĞLU’NU ŞİKAYET ETTİ

“Bay Kemal, ‘Şanlıurfa Belediyesi’ni bize verin, elektriği size ücretsiz vereceğiz’ dedi. Aydın tarım kenti mi, tamam. Aramaya gerek yok, 2023’e 2024’e de gerek yok. Sen artık Aydın’da belediye liderine ver talimatı. Yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın’da elektrik çiftçimize fiyatsız verilsin. bakılırsalim. Elektriği fiyatsız vermeye başladınız mı dedim belediye liderine nükte ile. Olacak iş değil. Bu Bay Kemal’in dünyadan haberi yok. Elektriğin idaresi bizde, bizde Bay Kemal. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. Söyleyin versinler ücretsiz elektriği. bu biçimde bir hakları var mı? Biz bu çeşit palavralardan epey bıktık, epey çektik. Bunlara hesabını 2023 Haziranı’nda gelin, birlikte soralım.”