Erzurum Belediye Lideri Sekmen: Ben ekonomistim, bu öneriyi getirenlerden biri de benim

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP’li Erzurum Belediye Lideri Mehmet Sekmen, mahallî bir televizyon programında katıldığı programda soruları yanıtladı.

Kendisinin İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Bankacılık Yüksekokulu mezunu olduğunu ve bankacılık tecrübe bulunduğunu söyleyen Mehmet Sekmen, “kur garantili TL mevduatı” formülünü Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye önerenlerden birisinin kendisi olduğunu deklare etti.

Lider Sekmen, “Buradan duyuru yapıyorum. Ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanı’mıza bu olayın evvelden öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonumun Whatsapp’ında iletilerimde kayıtlı bu. Önerdim, Sayın Bakanımız döndü” dedi.

“BİR TEKLİFİM DAHA VAR”

Yeni bir model daha önerdiğini söyleyen Sekmen, “Önerim de şu: Yastık altındaki altınları da getirin diyor devlet. Bunları devletle mutabakatlı bir kuyumcu da sertifikalandırıp bozdurmaya dayalı yani, 22 ayar, 18 ayar, 14 ayar altını getiriyorsun, derleyip topluyorsun 24 ayara çeviriyorsun bir sertifika alıp onu bankaya gdolayıyorsun. Benim teklifim o denli değil. Diyorum ki, bugün önerdim sayın maliye bakanımıza, kolumdaki bileziği, küpeyi, bilekliği altınla ilgili takı ne var ise onlar tartılsın, bir kıymet biçilsin bir sertifikaya bağlansın. Sertifikayla birlikte bu takılar bankada kontrol denetiminde kiralık kasaya konsun. O müddet içerisinde devlet bunları teminat olarak tutsun. Bayan, bir düğünde bir ekip vaktinde muhtaçlığı var ise gelsin alsın. O mühlet müsaadeli sayılsın, kullansın. tekrar getirsin birebir sertifikayla kasaya koysun. bu biçimdece tonlarca altın, Allah’ın müsaadesiyle devletin zimmetinde emanetinde toplanacak. Ve devlet bunun karşılığında her türlü yatırımını yapabilecek, her türlü finansal aracı da kullanabilecek” diye konuştu.