Ethem Sancak: Bize liberalizm belasını pompaladılar, devletimiz bundan vazgeçmeli

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Eski AKP MKYK üyesi iş insanı Ethem Sancak, İstanbul Tuzla’da Vatan Partisi tarafınca düzenlenen “Tuzla Üretim İhtilali Kurultayı”nda değişik açıklamalarda bulundu.

AKP’li Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı ile birtakım endüstrici ve personel temsilcilerinin katıldığı kurultayda Sancak, “Ben bir girişimciyim. Değişik şapkalarım var. İşgüzar bir adamım ve hiperaktif bir karakterim var. Toplumsal olmaya çalışan bir kişiliğim var. Her işe girdim çıktım. Biraz siyaset de yaptım. Hatta siyasette birinci öğretmenim Doğu Perinçek’ti. Sonuçta soluğu Tayyip Erdoğan’ın yanında aldım. Artık onunla arkadaş olmaya çalışıyorum. Hala AK Parti üyesiyim” dedi.

“PUTİN KILICINI VURDU”

Rusya ve Ukrayna içinde devam eden savaşla ilgili de yorumlarda bulunan Sancak, “Şimdi tarihi bir fırsat çıktı önümüze. Bu ay Putin İskender’in yaptığı üzere kör düğüme kılıcını vurdu. Doğu’nun kendi mazisine ve tarihine sahip çıkıp, insanlığın hizmeti için örgütlenmesi sürecini başlattı. hiç bir doğum sancısız olmaz. Yeni bir uygarlık kuruluyor. Aysa uygarlığı. Bunun sancılarından birini Ukrayna’da yaşıyoruz. Ukrayna halkı Atlantikçiler tarafınca kurban edildi” sözlerini kullandı.

“LİBERALİZMDEN VAZGEÇELİM”

İktisatla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sancak, “İhracat yapabilmek için üretmek lazım. Üretmek için temel sorun de şudur. Biz 100 yıldır kapitalizmin geri bıraktırmak ve kul köle etmek için bize pompaladığı stratejilerle yönettik iktisadımızı. Borçlanarak büyükmek üzere ve üretmemek üzere. IMF programları geldi, ‘Vatandaşa rüşvet dağıtın’ dedi. Fakat ‘Tütün üretmeyin kenevir üretmeyin, pancar üretmeyin’ talimatları verdi. senelerca bu biçimde yönettik biz. Bunun ismine da hür ticaret ve liberalizm dediler. Kendilerine gelince hür ticareti istedikleri üzere yasaklıyorlar. Bir çırpıda Rusya’nın ve Rus vatandaşlarının mallarına haksız yere el koydular. Bize de liberalizm diye bir belayı pompaladılar. Bundan vazgeçmeliyiz. Devletimizin de vazgeçmesi lazım” diye konuştu.