Fatih Altaylı’dan sert reaksiyon: “Yavşak yavşak sırıtanlar…”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Habertürk müellifi Fatih Altaylı, Türkiye’deki göç krizi üzerine dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Altalyı, “Binlerce dansöz var” başlıklı yazısında, Ankara’nın aldığı Türk askerlerinin Afganistan’dan çekilme sonucu üzerine iktidara yakın isimlere reaksiyon gösterdi.

Geçmişte, Türk askerinin Afganistan’da çekilmesini sık sık lisana getirdiğini ve amaç gösterildiğini hatırlatan Altaylı, “Cumhurbaşkanı’nın fikir, iktidar partisinin siyaset değiştirdiği anda yani çoğunlukla ekranları dansözler dolduruyor. Üstelik cümbüş televizyonlarını da değil, direkt haber televizyonlarını” sözlerini kullandı.

Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyleki:

“örneğin düne kadar ben ve benim üzere düşünenler ‘Beyler her insanın çekip gittiği Kabil Havalimanı’nı savunmak için bizim Mehmetçiği niçin riske atıyorsunuz. Bize ne Kabil Havalimanı’ndan. Evlatlarımızı bu kaosun içine sokmayın’ derken ekranlara çıkıp bize demediğini bırakmayan ve niye Kabil Havalimanı’nda olmamız gerektiğini, büyük devletin orada olmasının zaruretini anlatan iktidar mütefekkirleri dün Saray’ın ‘Kabil Havalimanı’ndan çekileceğiz’ açıklamasının akabinde ekranlara koşup ‘Evet Kabil Havalimanı’ndan çekilmek epey hakikat bir karar’ demeye başladılar. birebir vakitte büyük bir heyecan ve aşkla. Sahiden inanmışçasına.

Keza ben ve benim üzere düşünenler ‘Bu mülteci akının altında kalacağız. Yapmayın. Bu akını durdurun. Yeter’ diye çırpınırken ekranlara çıkıp bana ‘faşist’ yaftası yapıştırdıktan daha sonra ‘Türkiye aslına bakarsanız bir göç ülkesidir. Buradaki herkes göçle geldi. Gelecekler natürel. Gelsinler. Gelmezlerse ekonomimiz çöker. Türkiye’nin büyümesi durur. Şayet biri gidecekse birinci Türkler gitsin’ diye televizyonlarda yavşak yavşak sırıtanlar Cumhurbaşkanı’nın ‘Artık daha fazla göç alamayız’ demesinin akabinde bir daha televizyonlara koşup ‘Bu kadar göç olmaz. Türkiye kimsenin göçmen kampı değildir. Bu kadar göçmeni almamalıyız. Göçmenler de kimlermiş kardeşim’ demeye başladılar. Eee, haydi artık ‘Büyüklerinize’ de faşist desenize yiyorsa.

Latife üzere fakat nitekim durum bu. Bana inanmıyorsanız açıp bakın. Kendi isminize gülün onlar için utanın. Ancak şaşırmayın.

Bunların alayı dün FETÖ’yü övüp, bugün FETÖ’ye sallayan lakin yarın FETÖ ile AK Parti barışınca bir daha FETÖ’yü övmeye hazır tiplerdir. O kadar oynak, o kadar kıvraktırlar. İki şeyleri yoktur. Kendilerine ilişkin fikirleri ve haysiyetleri.”