Fehmi Koru kelamlarına açıklık getirdi: Abdullah Gül aday mı olacak?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazeteci, muharrir Fehmi Koru, kendi sitesinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerine dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

TV5’te katıldığı programda “Millet İttifakı birçok Abdullah Gül’de mevcut niteliklere sahip bir aday aramalı; bulursa seçimi kazanabilir.” söylemiş olduğini hatırlatan Koru, kelamlarına açıklık getirdi.

Koru, Gül ile ilgili tezler üzerine ortaya çıkan tartışmaları “Şaşkınlıkla izlediğini” söz etti.

Fehmi Koru’nun yazısının ilgili kısmı şu biçimde:

“‘Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerin tabanlarının yadırgamayacağı, arayış içerisinde olduğu görülen AK Partili seçmene de epey sıcak gelecek, ülkeyi tek adam zihniyetiyle yönetmeyeceğine kesin inanılan, parlamenter sisteme dönüş için kararlı olduğu bilinen denenmiş bir isim…’’

Akabinde ‘Nitelikler günü geldiğinde bir isme kavuşacaktır’ cümlesini eklediğim üzere, birebir niteliklerin ‘Cumhur İttifakı adayı’ için de kelam konusu olacağını da yazdım. İki İttifak da adaylarını seçtirebilmek için onun karşı ittifaktan da oy alabilecek biri bulunmasına değer vermek zorundadır.

Yazılarımda olası bir adayın yahut adayların ismi geçmiyor.

Katıldığım bir TV programında, TV5’te, isim konusunda sıkıştırılınca, ‘Abdullah Gül üzere biri’ dedim.

‘Abdullah Gül gibi’ derken, illa onun olması gerekmediğini, onun niteliklerine sahip biri arayışına girileceğini söylemiş oldum.

Millet İttifakı birçok Abdullah Gül’de mevcut niteliklere sahip bir aday aramalı; bulursa seçimi kazanabilir.

Cumhur İttifakı da şu yahut bu sebeple Tayyip Erdoğan haricinde bir isimle seçime gidecekse, bir daha Abdullah Gül’de birden fazla mevcut niteliklere sahip birini bulmak zorunda.

Adayı kuvvetli olan ittifakın adayı birinci yapılacak seçimde cumhurbaşkanı seçilecektir.

Hepsi bu kadar.

Tezimin ben bu açıklıkta yazdıktan daha sonra iki tarafta da dikkate alındığını biliyorum. İki ittifakın aday belirlemede tesirli olacak isimleri ile doğal aday görünenler durum muhakemesi yapmaya başladı. Birinci isimler mümkün adayları, olası adaylar da kendilerini tezimin ışığında bir daha gözden geçiriyor.

Kulağıma gelen bilgi bu tarafta.

Natürel, kulağıma ulaşan bilginin birinci ağızda söylenenden faklı olabilme ihtimali de var.

Çocukken oynadığımız telefon oyununda olduğu gibi…

‘Abdullah Gül aday olmak istiyor’, ‘Abdullah Gül aday mı gösterilecek, hah hah hah’ yahut ‘AK Parti kayan oylarını bir daha toplayıp seçime tartı koymak ve adayını cumhurbaşkanı seçtirmek istiyorsa Abdullah Gül ile istifa edip başka partiler kuran eski takımını iş başına getirmeli’ üzere havada uçan görüşleri -biraz da şaşkınlıkla- izliyorum.

Her görüşe hürmetim var, lakin onlarla benim bir ilgim yok.

Bilmem bu kere anlatabildim mi?

[Google’da ‘telefon oyunu’ başlığı altında şu oyunlar yer alıyor: Flappy Bird. Angry Bird. Temple Run. Subway Surfers. Candy Crush… bu biçimde devam ediyor… Çocuklar telefonlarıyla evvelce bu oyunları oynuyorlarmış, hepsi unutulup gitmiş. Hey gidi günler, hey…]”