Ferhan Şensoy’un vefatı sanat dünyasını yasa boğdu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2 Temmuz’da iç kanama geçirdiği için hastaneye kaldırılan Ferhan Şensoy, tedavi gördüğü hastanede ömrünü kaybetti. Usta oyuncu Ferhan Şensoy’un vefatı sanat dünyasını derinden sarstı.

Acı haberi alan ailesi ve sanat topluluğundan dostları Ferhan Şensoy’un akabinde hislerini lisana getirdi.

DERYA BAYKAL

Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik fazlaca üzgünüz…

DERYA ŞENSOY

Çok ancak epeyce üzgünüm. Seni fazlaca seviyorum babacım…

MÜJGAN FERHAN ŞENSOY

Babam uçtu göklere…

AHMET MÜMTAZ TAYLAN

Kül yutmaz mizahıyla tiyatromuzun dağarcığının gelişmesine unutulmaz katkıları olmuş bir ustayı kaybettik. Çok daha hoş günler görmeyi hak ediyordu. Parıltı ortasında yatsın.

MERT FIRAT

İlham olduğun, çığır açtığın meslek hayatımızın medarı iftiharı, ustamız, dik duruşunla, hiç durmayan üretme azminle bizlere daima ışık oldun. Yattığın yer incitmesin, zamanın daima daim oldu daim olacak…

ATİLLA DORSAY

Çok büyük bir kayıp yaşadı Türki tiyatrosu. Oyunları o kadar hoştu ki, “İstanbul’u satıyorum” “Ferhangi şeyler” ,”Keşanlı Ali Destanı”… Bütün bunlar tiyatroya hayli büyük katkılardır.

28 tane sinema sineması var ve bunlar büyük bir ciddiyetle hatırlanmalıdır. Bir orta haftalık mizah yazıları yazmıştı, hatırlıyorum. Denemeleri var, oyunları var, direktörlüğü var… Kolay kolay unutulacak bir isim değil.

TOLGA ÇEVİK

Çok lakin fazlaca üzüldüm. İnanılmaz müellif, şahane tiyatrocu, eşsiz meddah, bir ağabey, mükemmel bir zeka, gerçek bir Don Kişot. Gitti Düşbüküm. Işık ortasında yat.

CEM DAVRAN

Çok saçma, epeyce acayip, fazlaca latife güya, bu olur mu ya durup dururken artık.

MESUT YAR

Kültür ve sanatın yalnızca dizi oyunculuğu ve şarkıcılık ekseninde algılandığı tanınan kültürde kıymetini gereğince bilmeyenlerimiz de oldu. Hepimiz ismine “Pardon” büyük usta. Başınız sağ olsun Ortaoyuncular ve Türk tiyatro ve edebiyat dünyası.

GÜLBEN ERGEN

Büyük izler, büyük alkışlarla bir gidiş daha. Yeri doldurulamaz bir sanatçı Ferhan Sensoy… Sevenlerine ve ailesine sabırlar dilerim….

NİLGÜN BELGÜN

Ah Ferhan Şensoy’u kaybetmişiz epeyce ancak epey üzgünüm. Yeri cennet olsun canım arkadaşım…

HAZAL KAYA

Ah ne büyük bir kayıp…Çok üzgünüm…Başımız sağ olsun