Gazeteci Fatih Portakal: Haskoloğlu gözaltına alındıktan daha sonra tüm kimlik ayrıntılarım gönderildi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Toplumsal medya üzerinden 12 Nisan günü AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Lideri Hakan Fidan’a ilişkin olduğu sav edilen kimlik kartlarını paylaşan, ayrıntıları de kendisine hackerların gönderdiğini tez eden gazeteci İbrahim Haskoloğlu, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği’nde “şahsi ayrıntıları hukuka başka yolla ele geçirmek” cürmünden tutuklandı.

Haskoloğlu’nun konutuna baskınla yapılan yönelik gözaltı sürecini dün sabah Twitter hesabından duyuran gazeteci Fatih Portakal, bugün çarpıcı bir açıklama yaptı.

Fatih Portakal, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Haskoğlu gözaltına alındı’ paylaşımının akabinde saat 12.50’de 0534’le başlayan cep telefonu numiçinden kendisinin tüm kimlik ayrıntılarının gönderildiği belirtti. Cumhurbaşkanlığına ve İçişleri Bakanlığa seslenen Fatih Portakal, “şahsi bilgilerim nasıl bilinebilirdi? Savcılığa müracaat yapıldı. Karşılık istiyorum, bu ayrıntılarım nasıl ele geçirildi?” diye sordu.

Fatih Portakal’ın açıklaması şu biçimde;

“Kimlik ayrıntılarını yayınlamaktan İbrahim Koloğlu tutuklandı. Yayması yanlıştı. Tutuklamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Fakat bu hackleme tezinin gerçek olabileceğini gösteriyor.

En değerlisi ‘Gözaltına alındı’ paylaşımını yaptıktan daha sonra 12:50’de 0534 nolu cepten tüm kimlik ayrıntılarım gönderildi; fotoma kadar her şey. şahsi bilgilerim nasıl bilinebilirdi? Savcılığa müracaat yapıldı. Karşılık istiyorum. Bu ayrıntılarım nasıl ele geçirildi?

İlgili kurumlar ulaşmak isterse ben buradayım yardımcı olurum. @haskologlu’nun argümanlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını öğrenmiş oluruz. Kamuoyu da bilgilenmiş olur. Bir yurttaş olarak aranmayı bekliyorum. Zira ortada hayli önemli bir durum var.”