Sanatçı Genco Erkal, cumhurbaşkanına hakaret ettiği sebebi öne sürülerek hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar mahpus istemiyle iddianame hazırlanmasıyla ilgili olarak, toplumsal medya hesabından bir açıklama yaptı. Erkal, 5 yıl önceye dayanan kelam konusu toplumsal medya paylaşımlarında hakaret olmadığını belirten Genco Erkal, şunları söylemiş oldu:
“CUMHURİYETİN TEMEL UNSURLARINI, DOĞAYI, DEMOKRASİYİ, İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIM”
“Paylaşımlarımda hakaret yoktur. hiç bir vakit olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede yalnızca kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel pahaları olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, söz özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum.”
İDDİANAME 16. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NDE
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk tiyatrosunun değerli isimi Genco Erkal hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplumsal medya üzerinden hakaret ettiği savıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar mahpus cezası istemiyle hazırladığı iddianame 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde. Mahkeme iddianameyi kabul ederse Erkal hakkında dava açılacak.
“CUMHURİYETİN TEMEL UNSURLARINI, DOĞAYI, DEMOKRASİYİ, İNSAN HAKLARINI SAVUNACAĞIM”
“Paylaşımlarımda hakaret yoktur. hiç bir vakit olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede yalnızca kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel pahaları olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, söz özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum.”
Paylaşımlarımda hakaret yoktur. Hiçbir zaman olmadı. İddianame kabul edilirse mahkemede sadece kendimi değil, başta Cumhuriyetin temel değerleri olmak üzere, doğayı, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü savunacağım. Bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. pic.twitter.com/4MqZyH8Sh0
— GENCO ERKAL (@DOSTLARTIYATRO) August 24, 2021
İDDİANAME 16. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NDE
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Türk tiyatrosunun değerli isimi Genco Erkal hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a toplumsal medya üzerinden hakaret ettiği savıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar mahpus cezası istemiyle hazırladığı iddianame 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde. Mahkeme iddianameyi kabul ederse Erkal hakkında dava açılacak.