Göğüs kanserine yakalanan Canan Ergüder yaşadığı kuvvetli süreci anlattı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü oyuncu Canan Ergüder, geçtiğimiz yıl göğüs kanserine yakalanmış ve Kemoterapi tedavisi almaya başlamıştı. Son sıhhat durumu hakkında bilgi veren Ergüder, tedavi sürecinde yaşadığı güçlü çabayı de anlattı.

Hürriyet Gazetesi’ne konuşan Canan Ergüder, birinci vakit içinderda duşta göğsünde bir tuhaflık olduğunu fark ettiğini ve doktora başvurduğunu bu biçimdelikle hastalığı öğrendiğini söylemiş oldu.

Fikirlerinin en zirve noktasında oğlunun olduğunu söyleyen Canan Ergüder, ‘Düşüncelerimin en zirve noktasında oğlum vardı. çabucak hemen 3.5 yaşında. Çok küçük. Çok ağır bir his. Ya bana bir şey olursa…’ Ergüder, bu süreçte iki kere panik atak geçirdiğinin de altını çizdi.

Ergüder, tedavi süreciyle ilgili olarak da şu tabirleri kullandı:

‘Dördü iki haftada bir ağır, dördü daha yavaşça olmak üzere toplam sekiz kemoterapi aldım. Bitti. Bu ortada daha yavaşça denilen kemoterapi beni mahvetti. Çok fazla ağrı çektim. Kas ağrılarım fazlaca fazlaydı. Insomnia yaptı. Uykusuzluk çıldırtıcı bir şey. daha sonra hafifçeliyor lakin işte! Çok şükür bedenim âlâ baş etti tüm bunlarla. Ayak ve ayakaltı taban ağrım da kötüydü. Yataktan kalkamıyorsun. Kemoterapi aldıktan beş gün daha sonra lakin toparlanıyordum. Üzerine radyoterapi aldım. O da bitti, şükür. Manzaralı çabucak hemen hiç bir şey bakılmadı çabucak hemen. Bakılacak.’