Gözaltına alınıp, hür bırakılmıştı! Rapçi Murda’ya makûs haber

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Müziklerinde uyuşturucu kullanmasını özendirdiği savıyla gözaltına alınan Murda’nın yurt dışına çıkış yasağı formunda isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldığı öğrenildi. Hollanda’da yaşayan ve isimli denetimi kaldırılmadan konutuna dönemeyecek olan Murda’nın sözünde, “Hollanda’da o kültürle yetiştim, bu unsurların kullanması orada serbest’ dediği ortaya çıktı.

‘Duman’, ‘Eh Baba’ ve ‘Pahalı’ isimli müziklerinde uyuşturucu ve uyarıcısı unsur kullanmasını özendirdiği tez edilen, ‘Murda’ isimli müzikçi Başkan Doğan (37) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Hollanda’da yaşayan Murda, geçtiğimiz Pazar günü, Türkiye’ye giriş yaparken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının akabinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Hollandalı Murda’nın, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince, yurt dışına çıkış yasağı biçiminde isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldığı öğrenildi.

“RAP MÜZİKLERİ SOKAK JARGONUNA YAKINDIR”

Sözü ortaya çıkan Murda’nın, “2 tane ‘Duman’ isimli müziğim var. Türkiye’de söylemiş olduğim ‘Duman’ müziğim, suçlamanın olduğu müziğim değil. ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ müzikleri da benim. Hollanda’da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu unsurların kullanması özgür. O yüzden burada bu biçimde olduğunu düşünmedim. Rap müzikleri sokak jargonuna yakındır. Ortada hayli ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek amacıyla söylenmiş değildir” sözlerini kullandı.