Haluk Bilginer, toplumsal medyaya yayınlanan ve kendi fotoğrafının kullanıldığı bir paylaşımla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilginer, toplumsal medya hesabı Twitter’dan “Benim adımı ve fotoğrafımı kullanarak yapılan saçma sapan açıklamanın tek sözü bile bana ilişkin değildir. Muhataplarıyla ilgili hukukî süreç başlatılmıştır” bildirisini gönderdi.
Bilginer’in bahsetmiş olduğu paylaşımda “Madem sanatkarların her söylemi söz özgürlüğü olarak savunuluyor bu biçimde beni dinleyin. M. Kemal ulusal çaba için toplanan paralarla kendine banka kurduğu için hırsızdır. Şapka kanununa muhalefet edenleri astığı için de katildir. Ödüllü bir sanatçı olarak niyet hürriyeti kapsamında fikrimi söz ettim, kızmak yok ama” denildi.
Benim adımı ve fotoğrafımı kullanarak yapılan saçma sapan açıklamanın tek kelimesi bile bana ait değildir..
Muhataplarıyla ilgili hukuksal süreç başlatılmıştır.
— haluk (@halukbilginer_) January 19, 2022
Bilginer’in bahsetmiş olduğu paylaşımda “Madem sanatkarların her söylemi söz özgürlüğü olarak savunuluyor bu biçimde beni dinleyin. M. Kemal ulusal çaba için toplanan paralarla kendine banka kurduğu için hırsızdır. Şapka kanununa muhalefet edenleri astığı için de katildir. Ödüllü bir sanatçı olarak niyet hürriyeti kapsamında fikrimi söz ettim, kızmak yok ama” denildi.