HDP’li Beştaş, MHP’li Kayaalp’in beraatini sordu: Artık biz buna adil bir yargılama mı diyeceğiz?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Çocuk istismarı suçlamasıyla yargılanan ve bakılırsavden alınan MHP Diyarbakır Vilayet Lideri Cihan Kayaalp, olay üzerine açılan davanın geçen ay yapılan duruşmasında beraat etmişti.

Mahkeme beraat sonucuna münasebet olarak “cinsel taarruzda mağdurun olayı yönetmesinin mümkün olmadığnı, bu niçinle mağdur E.A.’nın tabirlerinin çelişkili olduğu”nu ve bir daha mağdur E.A. için “eylemin gerçekleştiği sırada harekette bulunan kişi ile birlikte kahkaha atması”nı gösterdi.

HDP Küme Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mevzuyu Meclis Genel Heyeti’ndeki bütçe görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

“BUNA ‘ADİL YARGILAMA MI’ DİYECEĞİZ?”

HDP Küme Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a şunları söylemiş oldu:

“Bu hafta MHP Diyarbakır Vilayet Lideri beraat etti. Bir çocuğu istismar etti. Karar öne sürülen nedenine baktım, her vakit olduğu üzere inanmak istemedim. Karar öne sürülen nedeninde çocuğun kahkaha atması beraat öne sürülen sebebi olarak kabul edilmiş. Bu hakim İsmail Kızılelma, İpek Er’e cinsel istismarda bulunan Musa Orhan’ı da özgür bırakan hakim. Artık biz buna adil bir yargılama mı diyeceğiz? İktidarın ortağının vilayet lideri istismardan tutuklandı haberleri geçecek, bu kadar kısa müddette kahkaha nedeni öne sürülerek beraat edecek. Özetle şunu söylüyorum. Adalet Bakanı olarak AİHM ve AYM kararlarının uygulanması ve kanunların uygulanması noktasında sizin direkt sorumluluğunuz var. Biz bunu bekliyoruz sizden, kanun çıkarmak yetmez bunun uygulanması lazım.”