HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Başak Demirtaş mı? Mithat Sancar’dan açıklama

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın, CHP eski vekili Aydın Ayaydın ile yaptığı programda ortaya atılan, “HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Başak Demirtaş olacak” savına, partinin Eş Genel Lideri Mithat Sancar’dan karşılık geldi.

Yeniçağ müellifi Orhan Uğuroğlu, “Rüya değil kumpas çıktı” başlıklı yazısında, Ayaydın’ın mevzuya ait olarak yayında Ahmet Hakan’la içinde geçen diyaloğu aktardı. Program bitiminde Mithat Sancar’la konuştuğunu belirten Uğuroğlu, Sancar’ın “Benim adıma söylemiş oldukleri tümüyle palavradır. Müdafaam ve danışmanım tanıktır” söylemiş olduğini deklare etti.

Uğuroğlu’nun yazısından ilgili kısım şöyleki:

“Ahmet: HDP ile görüştünüz mü?

Ayaydın: “Ziyaretimde HDP Eş Genel Lideri Mithat Sancar ile havaalanında tesadüfen karşılaştım. Aday belirleme ve ittifak sorularını kendisine sordum.

Millet İttifakı bileşenleri ortak bir aday üzerinde anlaşırsa katkı verebileceklerini söylemiş oldu.

‘Ortak adaya dayanak vereceksek bizim de o masada olmamız lazım’ diyor.

Milletvekili seçimlerinde hiç bir ittifakın ortasında olmayacaklarını net bir biçimde söylemiş oldu.”

Ahmet: Millet İttifakı ortak aday konusunda HDP’yi masaya çağırmazsa ne yapacaklar?

Ayaydın: “Kendi adaylarını gösterecekler.

Sayın Sancar’a ‘bu yüzden sizin ve Pelvin Buldan’ın ismi geçiyor aday olur musunuz?’ dediğimde yanıt vermedi.

HDP’ye açılan bir dava var, ‘Bu davada sizlerin de siyasi yasaklı olmanız isteniyor. Sizin kulislerinizden aldığım bilgi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın ismi geçiyor. Başak Demirtaş’ın adaylığı sizin içinizde konuşuluyor mu?’ diye sorduğumda evet de demedi hayır da demedi.”

Ayaydın Mithat Sancar’ın kendisine şunları dediğini anlattı:

“Biz demokrasi ve özgürlükten yana bir partiyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 milyondan fazla oy almış ve TBMM’de siyasi parti olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Öncelikle prensiplerin belirlenmesi lazım. Şayet adaylık konusunda bir ittifakta yer almayacaksak, kendimiz partili yahut bağımsız bizim kesinlikle bir adayımız olacaktır. Bu aday halk buluşması ile demokrasi güçleri ile bizim adayımız belirlenecektir.”

Ahmet: “Başak Demirtaş’ın ismi nereden çıktı pekala?”

Ayaydın: “Ankara’da Selahattin Demirtaş’ın aday olamayacağını, mevcut idareden birinin de aday olmayacağını zira Anayasa Mahkemesi’nde parti kapatma sürecinin devam ettiğini bu yüzden de parti haricindeki bir isim olarak iki üç yerden Başak Demirtaş ismini duydum.”

Ahmet; Pekala Başak Demirtaş şayet olmazsa? Birkaç yerden Ahmet Türk ismini de duydum ben.

Ayaydın: “Ahmet Türk ismini de duydum ancak Başak Demirtaş ismini daha vurgulu olarak duydum.”

Pahalı okurlarım,

Yayın bitti HDP Eş Lideri Mithat Sancar’ı arayarak sordum:

Başak Demirtaş aday mı? İttifak ortasında yer almayacaksanız HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı?

Sancar fazlaca net karşılık verdi:

“Orhan Beyefendi, CNNTürk yazınızı okudum ben de sizi arayacaktım ancak toplantılar niçiniyle geciktim. Düzgün ki siz aradınız da gerçeği anlatma bahtım doğdu.

İstanbul Havaalanı’nda otururken yanıma gelen lakin tanımadığım kişi, ‘Hocam merhaba ben Aydın Ayaydın’ dedi.

Uçağım kalkmak üzere buyurun oturun dedim.

Süratle bir şeyler anlatıyordu. Aklımda kalan tek şey, “Erdoğan’ın hocasıyım diploması geçersiz değil” dediğidir.

Kendisi anlattı, kendisi dinledi. Tek satır yorum yapmadım. 3-5 dakika sürdü ki vedalaşıp ayrıldım.

Benim adıma söylemiş oldukleri tümüyle palavradır. Müdafaam ve danışmanım şahittir.”

Pahalı okurlarım,

Sarayın amaçları ve algı operasyonları ile “Yalanlı mükemmeller kumpanyası” işte bu biçimde sergileniyor.

Evet, Ayaydın’ınki düş değil açık bir kumpas.”