İbrahim Tatlıses’e mahpus cezası

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İbrahim Tatlıses’in Tatlıses TV’de genel müdür olarak çalışan Fulya Akbay Toprak’ı tehdit ve hakaret ettiği argümanıyla 4 yıla kadar mahpus istemiyle yargılandığı dava sonuçlandı. Fulya Akbay Toprak, avukatı Şeyda Yıldırım aracılığıyla savcılığa başvurarak kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğu savıyla işvereni İbrahim Tatlıses’ten şikayetçi oldu.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, şikayet dilekçesinde Toprak’ın beraberinde Tatlıses’e danışmanlık yaptığını belirten avukat Şeyda Yıldırım, “İbrahim Tatlıses, cep telefonundan müvekkilime hakaret içerikli iletiler göndermiştir. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

‘MESAJLAR BANA İLİŞKİN DEĞİL’

Soruşturmada tabir veren İbrahim Tatlıses ise, “Şirket işlerini müşteki Fulya Akbay Toprak ile öteki çalışanlara emanet etmiştim. Fakat şirkette usulsüzlükler yaşandığını öğrendim. İşlerine son verdim. Kelam konusu bildiriler bana ilişkin değildir” dedi.

Dava 3 hafta evvel sonuçlandı. Mahkeme, İbrahim Tatlıses’e ‘hakaret’ hatasından 740 lira isimli para cezası, ‘tehdit’ hatasından ise 2 ay 15 gün mahpus cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme verilen kararın açıklanmasını geri bıraktı.