İnce’den ‘göçmen’ açıklaması: Birinci işim Esad ile görüşmek olacak

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Memleket Partisi 1. Olağan İzmir Kongresi’nde konuşan Muharrem İnce, son günlerde artan göçmen tartışmalarıyla ilgili, “Burası yol geçen hanı değil, hepsini geri gönderirim. Bu faşistlik değildir fakat bunu anlayamayanlar geri zekalıdır” yansısını gösterdi.

İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

“CHP İDARESİNİ KUTLUYORUM, GERÇEK BİR İŞ YAPTILAR”

Türkiye’nin en büyük tarikatının ismi afişçiler. Bunların ortasında sağcı, solcu, din tüccarı, dindar geçineni, Atatürkçü geçineni var. Cumhuriyet Halk Partisi benim 42 yıl uğraş verdiğim Atatürk’ün kurduğu parti, hoş bir iş yaptı. Devletin 128 milyar dolarının, kurları sabit tutmak için çarçur edildiğini anlattı, afişlerini astı. CHP idaresini kutluyorum, gerçek bir iş yaptılar. ‘Rezervimiz şu an 94 milyar dolar” diyorlar. Onun 80 milyar doları bankaların teminatı. Kaldı 14 milyar. 70 milyar doları swap mutabakatı. 43 milyar dolar da altın rezervi olarak artı var. Sonuç eksi 13 milyar dolardır. Pekala bu 128 milyar dolar nereye gitti? Yalnızca damat başarılı görülsün diye kurları sabit tutmak için piyasaya peşkeş çekildi. CHP de bunu afişlerini yaptırdı. Valilikler geldi afişleri toplattırdı. ‘CHP gerçek yaptı’ dedik mi, dedik. ‘Hudut namustur’ afişleri var. Onu da AKP’nin valileri topluyor.

CHP ve ÂLÂ Parti gerçek mu yaptı, evet. Hudut namustur, evet. O huduttan içeri giderken denetim edeceksin. Mal, insan, para deveranı. Devlet dediğin şey bu üçünü denetim eder. AKP’nin valileri bu afişleri de toplattı. Muhalefet partileri gerçek iş yaptı, iktidar bunlara zulmetti.

“BİRİNCİ İŞİM, ESAD’LA GÖRÜŞMEK OLACAK”

Türkiye’deki göçmen problemine da değinen İnce, şöyleki devam etti: “Yol geçen hanı değil burası. Devlet diye bir şey var. Bizde bu biçimde bir şey olsa bütün Müslüman ülkeleri kapısını mı açacak? Bir taraftan ‘ensar’ diyorsun başka taraftan ‘Suriyeliler ucuz iş gücü’ diyorsun. Tatlı su solcuları da din tüccarları da ulusal değildir. Afganistan’tan günde 5 bin kişi benim sınırlarımdan içeri giremez. Hepsini geri gönderirim. Bu faşistlik değildir, ancak bunu anlayamayanlar geri zekalıdır. Allah’ın müsaadesi, milletin isteğiyle Memleket Partisi’nin iktidarında birinci işim, Esad’la görüşmek olacak. ‘Masaya otur’ diyeceğim, konuşacağız. ‘Türkiye’dekileri geri alacaksın, garanti vereceksin ömürlerine dair. Yardım edeceğim sana.’ Birinci işim bu. Bir buçuk milyon Afgan yok diyor, ‘300 bin’ diyor. Yalova’nın toplam köyleri dahil nüfusundan büyük.

“SINIRLARI ÇABUCAK KAPATACAĞIZ”

Hudutları çabucak kapatacağız. Bayramda gezmeye giden tekrar geri gelemez. Şiddete bulaşırsan derhal kapı dışarı. Hepsini kayıt altına alacağız, kaçak olmayacak. Nasıl giriyorsunuz kaçak? Demek ki size müsaade veriyor birisi. Duruşumuz olacak. Memleket Partisi’nin 6 unsuru var. Atatürk’ü tartışıyorsan öbür partiye gidebilirsin. Tabiat ve etrafa hürmet göstereceksin, terörün her türlüsünü kınayacaksın. Bayana şiddeti, çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın. Siyasetten rant elde etmeyeceksin. Ayrımcılık yapmayacaksın. Kimin Kürt, kimin Türk olduğunu; kimin Sünni, kimin Alevi olduğunu kimse konuşmayacak.

“REKTÖRÜ ÜNİVERSİTE HOCALARI SEÇECEK”

İkinci işim, Allah’ın müsaadesiyle Cumhurbaşkanı olduğumda, rektör atama yetkimi kullanmayacağım. Mahallede muhtarları, kentte belediye liderlerini, milletvekillerini seçiyoruz. Profesör ve okuma yazma bilmeyen dahil, azalarımızı seçebiliyoruz da üniversite hocaları rektörünü niçin seçemiyor, bunu anlatsınlar. Profesörlere güvenmiyor musun? Yoksa üniversite deyince senin bir sorunun mi var.

“85 YAŞINDAKİ GENERALLERİ niye MAHPUSA ATIYORSUNUZ?”

85 yaşındaki generalleri niye mahpusa atıyorsunuz? Adil yargılanmak her insanın hakkı. Birinci yapacağımız işlerden biri de bağımsız bir yargı oluşturmak. Bunların hepsini bağımsız yargıya göndereceğiz. Kuvvetler ayrılığı istiyoruz. Tek adam rejimi değil, iştirakçi bir demokrasi istiyoruz. Hukuk devleti istiyoruz.

İnce, partisinin vilayet kongresi için salon dışına asılan afişlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta takımlarınca indirildiğini öne sürdü.