Kebapçılardan Bahçeli’ye karşılık: Sonunda terörist olma sırası bize de geldi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’nin dün partisinin küme toplantısında kullandığı “bölücü kebapçılar” söylemi tartışma konusu oldu.

Bahçeli konuşmasında, “Vatandaşlarımızın günlük iaşe gayretini istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak vazifemizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte hissesi vardır” tabirlerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu telaffuzları üzerine Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Lideri Mehmet Şefik Arslan’dan bir cevap geldi.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programında canlı yayında konuşan Arslan, “Çok şaşkınız, biz binlerce kişinin ekmek kapısıyız. Sonunda terörist olma sırası bize de geldi demek” dedi.

Arslan’ın açıklaması şöyleki:

“Çok şaşkınız. Bu kadar esaslı ve bu kadar deneyimli bir siyasi parti önderinin bu türlü konuşmasının sebebini anlayamadım. Bahçeli, keşke biraz konuşmasını açsaydı da biz de ne demek istediğini anlasaydık. Biroldukça kebapçı var, kimilerinin tahminen bir fabrikanın çalışanı kadar çalışanları vardır. Biz daima çalışacak birilerini ararız, nasıl oldu da işsizlikte hissemiz oluyor anlamış değiliz. Anladığımız tek şey Bahçeli’nin uzmanlık alanının iktisat olmadığı. Hem odamıza kayıtlı esnaf arkadaşlarımız tıpkı vakitte diğer kentlerden meslektaşlarımız bizi arayıp, ‘’Bize niye terörist dedi? niye bölücü dedi?’’ diye soruyorlar. MHP Adana Vilayet lideri çocukluk arkadaşımdır telefon açıp ben de ona soracağım. Daha evvel soğan-patates fiyatları yükselince tüccarlara terörist benzetmesi yapılmıştı, demek ki sıra bize gelmiş. Her şey bitti sıra biz kebapçılara mı geldi?”