Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin vizyon evrakını deklare etti: Problem Atatürk’ün büyük hayaline sahip çıkmaktır

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” diyerek işaret ettiği “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı dün İstanbul’da düzenlendi. Lütfü Kırdar Memleketler arası Kongre ve Stant Sarayı’ndaki görüşmede Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini ve para siyasetleri konusundaki yol haritasını deklare etti. “İkinci Yüzyıla Çağrı” sloganıyla yapılan vizyon toplantısında Kılıçdaroğlu, 70 şahıstan oluşan beyin ekibinin bir kısmını duyurdu.

‘HER ŞEY HOŞ OLACAK’

CHP’nin vizyon dokümanını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Her şey bu ülkede hayli lakin fazlaca hoş olacak” diyerek konuşmasına başladı. “Krizden alnımızın akıyla ve birlikte çıkacağız” diyen Kılıçdaroğlu kelamlarına şöyleki devam etti: “Asıl sıkıntı olan, ülkenin bir daha yapısal bir krize girmesini kalıcı olarak engellemek. Derin bir krizin içerisindeyiz. İdare anlayışını, yaklaşımımızı kökten değiştirmeliyiz. Problemimiz, yalnızca hükümeti devralma sorunu değildir. Sıkıntı Mustafa Kemal Atatürk’ün o büyük hayaline sahip çıkmaktır.”

‘TERTEMİZ ÜLKE İNŞA EDECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu ondan sonrasında kelamı “siyaset üstü kurula” bıraktı. Bu isimler görüşmede, CHP’nin iktisat, teknoloji ve sanayi başta olmak üzere temel projelerini anlattı. Toplantıya ABD’den görüntü konferansla bağlanan ABD’li müellif, iktisat ve toplum kuramcısı Jeremy Rifkin, “Bilimsel, teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım. Türkiye’nin kapsamlı bir istikamet haritası oluşturmasına yardımcı olacağım” dedi. CHP Genel Lider Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Temiz güçle, pak fonlarla, pak bir toplumla tertemiz bir ülkeyi inşa edeceğiz” dedi. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, “Tüm toplumsal yardımlar tek bir çatı altında toplanacak. Hiç kimse toplumsal yardım almak için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmayacak” dedi.

‘KAMUCU ANLAYIŞIYLA GELİYORUZ’

Dijital ve yeşil dönüşüm siyasetlerini anlatan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Her şeyin önüne kamu faydasını koyacağız” dedi. Bilkent Üniversitesi İktisat Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Hakan Kara da sunumunda iktisattaki sıkıntılara değindi. Kara, “Bu tablonun değiştirilmesi lazım” dedi. Bilkent Üniversitesi İktisat Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Refet S. Gürkaynak ise konuşmasında “Uzmanlıkla “Türkiye’de enflasyon düşecek” diyebiliyorum. Bunun nasıl yapılacağını biliyoruz” dedi. Prof. Ufuk Akçiğit, “Kötü haber, hayli fazla alanda zahmetler var. Güzel haber, yapabilecek, düzeltebileceğimiz fazlaca şey var” dedi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü iktisat profesörü Daron Acemoğlu ise “Kaynaklar yandaş şirketlere gidiyor, yatırıma gitmiyor. Tablo karamsar lakin optimist bakacak şeyler de var” dedi.

‘KADROLARIMIZ HAZIR’

Kapanış konuşması için yine kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi tek bir kişi değil, liyakate dayalı sistem yönetecek. bu biçimde bir Türkiye mümkün ve emin olun iktidara geliyoruz” dedi.

Altılı masaya değinen Kılıçdaroğlu şu biçimde konuştu: “6’lı masa, kalbi Türkiye için atan altı vatansever önderin masasıdır. Meral Hanım merttir. Temel Beyefendi bilgedir ve yavuzdur. Ahmet Beyefendi ile vatan kelam konusu olduğunda bir ortaya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Ben Gültekin Beyefendi de Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Ali Babacan’ın uygulama deneyimini ve muvaffakiyetini biliyorum, altını çiziyorum, bütün dünya da bu gerçeği biliyor. Anayasamız, takımlarımız, takımlarımız hazır.”

‘LAMI CİMİ YOK BU ZORBA GİDECEK’

Kılıçdaroğlu, aktifliğin kapanış konuşmasında “İktidarımızın birinci üç yılında en az 100 milyar dolar direkt yatırım gelecek. Bu parayı muhakkak getireceğim” dedi. CHP başkanı, kelamlarını şöyleki tamamladı: “Lamı cimi yok bu zorba gidecek. Halkın olan bir daha halkın olacak. Bu ülke küllerinden bir daha doğacak. Ey dünya Türkiye senin ucuz iş gücün, mülteci kampın olmayacak. Sana rakip olmak için geliyorum.”