Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’nin tehdidine cevap: Partiden atmaya çağırdı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in konuğu oldu

Kılıçdaroğlu, MHP önderi Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ı “Bundan daha sonra dikkat etsin, ardında ülkücü nefes diyerek” diyerek tehdit etmesine karşılık verdi.

Kılıçdaroğlu, “Sayın bahçeli uzun yıllardır siyaset sahnesinde. bu biçimde bir olayı araştırmadan soruşturmadan Mansur Yavaş’ı suçlaması gerçek değil. Mansur Yavaş nitekim de siyasi tartışmalardan uzak duran birisi. niye bu biçimder bir suçlama yapıldı akıl alır birşey değil. Türkeş’in anma merasimi sırasında bu biçimde bir baskın yapılıyor. Bunu halkımızın bilmesini isterim. Bahçeli’nin yapması gereken bunu yapanları eleştirmesiydi. ‘Bunu yapanları partide tutmayacağım ve atacağım’ demesi lazımdı. Siz kendinizi AK Parti’nin altında konumlandırmışsanız artık siyaset üretemezsiniz” sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından öbür satırbaşları şöyleki:

DÖVİZİN YÜKSELİŞİ: Erdoğan faizden şikayet ediyor lakin enflasyonu onu bağlıyor. Aslında gelir dağılımındaki adaletsizliğin birinci amiri enflasyondur. Her şeye artırım yapıldı. Bu kadar artırımın sebebi nedir? Faiz midir? Biz faizi savunmuyoruz lakin nereden inecek faiz? Siz, esnafın, çiftçinin, banka kredilerinin faizini indirdiniz mi? Hayır. Gelir dağılımında olağanüstü bir dengesizlik var. Artırım yapılmayan hiç bir şey yok.

MİNİMUM FİYAT: CHP’li belediyelere bu sene de taban fiyat söyleyeceğim. Bunu söylemeden bütün belediye liderlerimize soruyoruz, ‘Siz bunu ödeyebilecek misiniz?’ diye. bu biçimde bir sayı söyleyeceğim. Bizim belediyelerde minimum fiyat 3 bin 100 liradır. Bu sene için sayısı daha sonra söyleyeceğim.

En küçük belediyemizden, en büyük belediyemize kadar dikkate alıyoruz bunu. En küçük belediyemizin bile ‘Ben bunu ödeyebiliyorum’ demesi lazım.

MERKEZ BANKASI ZİYARETİ: Lidere, ‘Merkez Bankası’nın bağımsızlığına ihtimam gösterin. Bu kurumun kendi kültürü vardır, liyakat vardır’ dedim. Artık bunu yerle bir ettiler. Devlet kurumlarının içini çürüttüler. Lider bana bağımsız olduğunu söylemiş oldu lakin bağımsız olmadığını biliyorum. Sokaktan geçen bir vatandaşa soralım bağımsız olmadığını söyler. Faiz inecek, çıkacak Erdoğan karar alıyor. Fatura sokaktaki vatandaşa çıkıyor.