Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sert kelamlar: AKP’lilerin yüzüne bakarak söylemiş oldum…

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Kılıçdaroğlu, “Adaleti sağlayacağım, en büyük dayanağım sizlersiniz. Lokal seçimlerde ‘Mart’ın sonu bahar’ demiştik. Ampul patlayacak ve güneş doğacak, bu ülkeye. Her şey aydınlık olacak. Siyaset de ahlaklı olacak. Hepsinin altyapısını oluşturuyorum. Her şeyin vakti gelince hesabını soracağız” dedi.

“SİYASETÇİLERİN DÜŞTÜĞÜ BATAKLIKLAR VAR”

“ZAMANI GELİNCE HESAP SORACAĞIZ”

3- 5 maaş alan bürokrat ve siyasilere de değinen Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

“5’i oldukcatan geçtik. Milyonlarca işsiz var. Bir yerden değil, iki, üç, beş yerden maaş alanlar var. AK Parti milletvekillerin yüzüne bakarak söylemiş oldum. Bunu hak ediyor musunuz, Allah var dedim. Bu kadar işsiz var, 5 yerden maaş alıyorsunuz, adam konutuna ekmek götüremiyor. bu biçimde bir nizamı nasıl savunursunuz. Bunu tekraren söylemiş oldum, söylemeye de devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım, lakin en büyük dayanağım sizlersiniz. Sizlerin yardımıyla yapacağız. Mahallî seçimlerde ‘Mart’ın sonu bahar’ demiştik. Ampul patlayacak ve güneş doğacak, bu ülkeye. Her şey aydınlık olacak, bu ülkede. Siyaset de ahlaklı olacak. Hepsinin altyapısını oluşturuyorum. Her şeyin vakti gelince, hukuk ortasında hesabını soracağız. 128 milyar dolar peşkeş çekiliyorsa bunu sormamız lazım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Kimse bundan kuşku etmesin. Hiç kimse ‘tweet attım’ diye mahpusa girmeyecek. Demokrasiyi tüm özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak. Türkiye üretecek, işsizlik son bulacak. Benim size kelamım söz. Tamamını yerine getireceğim, kâfi ki takviye verin. Takviye verin, hoş bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. her insanın kazandığı yeni bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

SOYER: ÇÖP ARTIK İZMİR’DE ATIK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR

Tüm atık hammaddeyi güce ve gübreye dönüştüren tesisin geliştirdikleri “geri dönüşüm” vizyonunun bir kesimi olduğunu aktaran Soyer, şunları söylemiş oldu:

“İzmir’de epey yakın vakte kadar çöpler ayrıştırılmadan Çiğli Harmandalı’na gidiyordu. Çiğli halkı için sorun oluyordu. Biz bu devasa çöp yükünü 4’e ayırdık. Bergama, Menderes ve Ödemiş’te üç yeni tesisi önümüze koyduk. Bu 4’e bölme Çiğli’nin yükünü büyük ölçüde kaldıracak. Geri dönüşüm planımızın son ayağı ise tesislerle sokak içindeki bağı kurmak, çöpü meskenlerden ayrıştırılmış olarak toplayıp bu 4 tesise taşımak. daha sonra, bir daha hammadde ve güce dönüştürmek. Bunu tamamlayınca, çöp ve geri dönüşüm konusunda öncü kentlerden biri olacağız. Çöp artık İzmir’de bir atık olmaktan çıkmıştır, peşinde koşulan bir hammaddeye dönüşmüştür. Tabiat ve iklim dostu bir güç kaynağı haline gelmiştir.”

116 BİN HANENİN ELEKTRİK GEREKSİNİMİNİ KARŞILAYACAK