Kılıçdaroğlu’ndan tarihi küme toplantısı: ‘Vatanı satanlarla uğraş edeceğiz’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasının başında, Seyahat Parkı Davası’nda alınan kararlar üzerine sert sözler kullandı.

“Gezi sonucu belirtildi. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Burada misyon alan yargıçları bir kısmı evvelinde kararlarını vermişler. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar. Bu tıp mahkemeleri epey gördük” dedi.

CHP önderi, “Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir. Baskıya isyandır Seyahat. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet mahpusa mahkum oldu. Dünyada bu biçimde bir garabet yok. Fakat bizim ülkemizde olur! Zira yargı bağımsız değil. Bizim Vera’ya bir kelamımız var, biz Vera’yı tekrar babasıyla kucaklaştıracağız” diye devam etti.

“YOLUMDAN ÇEKİLİN”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Yol arkadaşlarım bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum size de bir çift lafım var bu engerekler ve çiyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır. Ne kıymetine olursa olsun yürüyeceğiz. Bu millete çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için uğraş edeceğim. Ya bana katılın ya da artık şuanda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum” tabirlerini kullandı.

“KAVGA EDECEĞİZ”

Bu iktidar 5’li çetelerin iktidarıdır” diyen Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

“Halkın, milletin iktidarı değildir. Milletin nasıl soyulduğunu şu biçimde söz edeyim, hepimiz bu hoş ülkede bir arada ve birlikte yaşamak zorundayız. Bugün yazdığım konuşmayı bir kenara bıraktım. Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini lisana getirmek istiyorum. Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız dolaysıyla öfkeliyim. Ey saray, sesimi duyuyor musun? Görmezden geldiklerinin, hiç kimse olarak gördüklerinin ışıksız konutlarından sesleniyorum. Fakirlerin biriken öfkesini görüyor musun? Evsiz, elektriksiz, aç bıraktığın bebeklerin ağlamasını duyuyor musun? daha sonra o karanlıkta senin 5’li çetelerini düşünüyorum ve yumruklarımı sıkıyorum. “Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır” diyor Ahmed Arif. Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalanlar yüzünden bu hale geldi. Yürek yoksa zafer yoktur. Yol arkadaşlarıma sesleniyorum, bu engerek ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın olacaktır. Ne kıymetine olursa olsun yürüyeceğiz. Ya artık bana katılın, ya da yolumdan çekilin. Beş paraya vatandaşlık satanlarla arbede edeceğiz, milyonların elektriğini kesenlerle arbede edeceğiz. Çocukları etten, sütten yoksun bırakanlarla hengame edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla, sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle, ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle arbede edeceğiz.

Mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, konuşmasını “Vatanı satanlarla hengame edeceğiz” vurgusu yaparak sonlandırdı.