Kız öğrencilere taciz argümanı: “Mili Eğitim Müdürlüğü ailelere baskı yapıyor”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
HDP Ankara Milletvekili Kerestecioğlu, Diyarbakır’da bir öğretmenin öğrencilerini taciz ettiği istikametindeki savları, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Kerestecioğlu, “Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Diyadin B. isimli öğretmenin 7 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ve şikayetlere karşın rastgele bir süreç başlatılmadığı” tarafındaki haberlerinin basına yansıdığını ve “4 Ekim 2021’de sınıfta çıkan bir hengameden daha sonra erkek öğrencilerin olayı duyurmasıyla başlayan olayda, Diyadin B.’nin eski öğrencilerinin de istismara uğradıklarını beyan ettiği” iddiasını aktardı.

Kerestecioğlu, önergesinde şu açıklamaları yaptı:

“Olay günü 9 yaşındaki 4 kız öğrenci tabir vermek üzere evvel Dicle Jandarma Karakolu’na çabucak sonrasında Diyarbakır’da bulunan Çocuk İzlem Merkezi’ne (ÇİM) gdolayılmüş, burada pedagog eşliğinde tabiri alınmak istenen çocuklar, pedagogun erkek olması niçiniyle çekinip söz verememişlerdir. ondan sonrasında çocuklar yaşadıklarını ailelerine anlatmış ve aileler bunun üzerine öğretmen hakkında bir daha şikayetçi olmuşlardır. bir daha birebir sınıfta bulunan bir erkek çocuğun annesine olayları anlatması üzerine aileler jandarmaya giderek tekrar şikayetçi olmuştur. Jandarma da ailelerin ve çocukların tabirlerini aldıktan daha sonra savcılığa müracaat yapmaları gerektiğini söylemiş ama aileler savcılığa gitse de savcılık aileleri dinleyip gerekli süreçleri titizlikle yapmak yerine yalnızca ‘bir orta gelip çocukları toplar sözlerini alırız’ demiştir. Ayrıyeten Diyadin B.’nin olayın ortaya çıkmaması için çocukları tehdit ettiği, bir daha istismara uğrayan çocuklar tarafınca lisana getirilmiştir.”

“MEB İLE İRTİBATA GEÇTİNİZ Mİ?”

Kerestecioğlu, “Diyadin B. hakkında dört yıldır şikâyet bulunmasına karşın eski okul müdürü tarafınca olayın üstü kapatıldığını, velilerin çocuklarını öbür okula kaydettirmek istediğini ancak müracaatlarının reddedildiğin, Diyadin B.’nin açığa alınmayıp yalnızca bakılırsav yeri değiştirtildiğini” belirtti.

“Milli Eğitim Müdürlüğü’nün cinsel istismara maruz kalan öğrencilerin ailelerini arayarak baskı yaptığı, Dicle Belediye Başkanı’nın olayı örtbas etmeye çalıştığı” tezlerini hatırlattan Kerestecioğlu, Bakan Yanık’a şu soruları yöneltti:

• Sonuç prestiji ile istismara uğrayan kaç çocuk, Çocuk İzleme Merkezine yönlendirilmiştir?
  • Çocuklar yaşadıkları bu olayı nerede ve kaç kez anlatmak zorunda kalmıştır?
  • Tabir anındaki bayan pedagog eksikliği bilginiz dahilinde midir? Şayet bilginiz dahilinde ise bu eksiklik ne kadar müddet daha sonra giderilmiştir?
  • İstismara uğrayan çocuklar hakkında hangi gözetici önlemler alınmıştır?
  • Çocukları kuşkulu şahıstan korumak için hangi önleyici önlemler alınmıştır?
  • Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün uyguladığı sav edilen baskı hakkında Ulusal Eğitim Bakanlığıyla irtibata geçip mevzu hakkında bilgi istediniz mi?”