‘Kızılay Lideri 13 maaş alıyor’ iddiası! Meclis gündemine taşındı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Kızılay Lideri Kerem Kınık’ın İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı 13 başka şirkette yönetici kaydı bulunduğu ve 13 başka şirketten maaş aldığı savları TBMM gündemine taşındı.

Sözcü’den Başak Kaya imzalı habere nazaran, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergesinde, Kınık’ın bu şirketlerdeki bakılırsavleri ve aldığı fiyatları sordu. Sertel, Kızılay bünyesinde “Kızılay Yatırım Holding, Kızılay Portföy İdaresi, Kızılay Sıhhat, Kızılay Kültür ve Sanat, Kızılay Çadır ve Dokuma, Kızılay Sistem Yapı anonim şirketleri” bulunduğunu belirterek Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“KIZILAY’A BAĞLI HANGİ ŞİRKETLERDE MİSYON ALMAKTADIR?”

“Kızılay’a ilişkin şirket sayısı kaçtır? Kerem Kınık, idare konseyi üyesi yahut lideri olarak Kızılay’a bağlı hangi şirketlerde nazaranv almaktadır? Bu misyonlara istinaden huzur hakkı yahut öteki bir isim altında ne kadar fiyat almaktadır?”

Sertel, “AKP’li eski Milletvekilleri ‘Patron bize iş ver’ diyor. Kimi bakan yardımcısı, kimi idare heyeti, kimileri Büyükelçi yapılıyor. Yetmiyor öteki bir yerden da huzur hakkı sağlanıyor. Bu tip durumlar, iki üç yerden maaş almalar basitlaştı ve umurlarında bile değil. Zira kendilerini Türkiye’nin sahibi olarak görüyorlar. Kızılay Lideri Kınık hakkında da fazlacalu maaş aldığı istikametinde savlar var, bu tezler yanıtlanmalı” dedi.

KIZILAY LİDERİ’NDEN “GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORUZ” AÇIKLAMASI

Kızılay Lideri Kerem Kınık daha evvel yaptığı açıklamada “Kızılay Genel Lideri, idare şurası üyeleri, şubeleri maaş almazlar. Şirketlerimizde kamunun yaptığı düzenlemeler çerçevesinde sembolik birtakım huzur hakları vardır” demişti.

Kızılay Lideri Kerem Kınık’ın Kızılay’a bağlı şirket ve holdinglerden de maaş aldığı tezleri daha evvel de gündeme gelmiş Kınık bu argümanlar için şu açıklamayı yapmıştı: Kızılay bir dernektir. Bizler bu dernekte istekli olarak çalışan insanlarız. Ben bir üniversitede öğretim üyesiyim. Maişetimizi oradan sağlıyoruz. Benim aldığım üç minimum fiyat. Genel Müdürümüzün de 36 bin lira aldığı sav edildi. Yok o denli bir durum. Ben Türkiye Kızılay Derneği Genel Lideriyim. Bir de Kızılay Derneği Genel Müdürü var. Profesyoneldir, burada çalışırlar.