Köksal Toptan’dan HDP’ye kapatma davasıyla ilgili açıklama

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Bir dizi açılış ve ziyaret için Zonguldak’a gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Üyesi ve 23. TBMM Lideri Köksal Toptan, açılış daha sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlandırdı.

Köksal Toptan, HDP’nin kapatma davası sürecine ait soru üzerine kısa bir bildiri verdi. Toptan, karşılığında hususun yargıda olduğunu belirtip Yargı da en hakikat sonucu verecektir” tabirlerini kullandı.

“ÇOK HEYECANLANDIM”

Filyos Limanı ve Filyos Vadi Projesi’ne ait konuşan Köksal Toptan, “İşin yürüyüşünde hiç bir eksiklik yok, aksaklık yok. Orada heyecan verici tam aksine işler yapılıyor. Yüzlerce, binlerce insan orada çalışıyor. Değerli tarafı bunun fazlaca büyük bir kısmı beyaz yakalı insanlardan müteşekkil. Yani o büyük yapıtla bir arada vadiye kültür de gelecek, eğitim de gelecek. Oranın kalitesi yükselecek. Bir taraftan büyük bir sanayi bölgesi. Öbür taraftan Bartın, Çaycuma taraflarının azamî seviyede yapılabilecek tarım çalışmaları fakat hepsinden değerlisi etraf kirliliği yapmayacak büyük sanayi yatırımlarının ortaya çıkması Zonguldak için Türkiye iktisadı için hayli büyük kıymet taşıyor. İşler hızlı ilerliyor. Ve eşgüdüm içerisinde yürütülüyor. Bir taraftan Zonguldak Filyos içindeki yol büsbütün ihale edildi. O yapılıyor. Havaalanının eksiklikleri yapılıyor. Yollar yapılıyor. Filyos, limanıyla, öteki yatırımlarıyla bittiği vakit her iş bitmiş olacak. Türkiye’nin en değerli yatırım bölgesi haline gelecektir. Ben çok heyecanlandım” diye konuştu.