Konseri iptal edilen Aleyna Tilki: Aylardır yaratılan bu baskıya epeyce üzülüyorum

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Türkiye’de aylardır şenlik ve konserlerin çeşitli mazeretlerle iptal edilmesi toplumun reaksiyonunu çekerken bir iptal haberi de müzikçi Aleyna Tilki’den geldi. Aleyna Tilki, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda; konserinin iptal edilmesine, “Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya hayli üzülüyorum. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir ömrüm olmayacak” diyerek reaksiyon gösterdi.

‘EKİBİMDEKİ 50 KİŞİ AİLESİNE BAKIYOR’

Tilki, paylaşımında şu tabirlere yer verdi:

“Çok üzgünüm.. Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya fazlaca üzülüyorum. Çocukluğumdan beri sustuklarımı, yaşadıklarımı sahnede müziklerimle güzelleştirmek omurdaki tek yolum.. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir hayatım olmayacak…Ve beni etrafımdakiler dahil herkes üzüyor. Pandemi esasen çok sıkıntı bi dönemken, şuan ülkemizde konser yapmak da o kadar sıkıntı ki… Haydi ben konsere ruhen muhtaçlık duyuyorum. Benim grubumdaki 50 kişi ailesine bakıyor… Hepimizin uygunlaşması için daha fazlaca müziğe, konsere muhtaçlık var.”

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Diyanet-Sen Çorum şube lideri İsmail Şanal, Osmancık Belediyesi tarafınca düzenlenecek olan Pırlanta Pirinç Festivali’nde sahne alacak olan Aleyna Tilki’nin programının iptal edilmesini istemişti.

şahsi Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Diyanet-Sen Şube Lideri Şanal, “İnancına katkı sağlamayan, dini ve ulusal kıymetlerimizi ayaklar altına alan birilerini İlçemizde görmek istemiyoruz” demişti.