Korona yüzünden 2 ay ağır bakımda kaldı, doğum gününde taburcu oldu

Erdek

New member
Bodrum’da hayatını sürdüren 60 yaşındaki evli ve 2 çocuk, 3 torun sahibi Zehra Akar, yaklaşık 2,5 ay evvel öksürük ve teneffüs badiresi şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi’nin acil servis kısmına geldi. Akar’ın korona virüs testinin olumlu çıkması kararı, tedavi altına alındı. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen Akar’ın tedavisi yaklaşık 2 ay bu türlü devam etti. Zehra Akar, doğum günü olan 26 Haziran günü uyandı. Doğum gününde bir daha dünyaya gelen Akar’ın 2 gün daha sonra da hastanede doğum günü kutlandı.

75 GÜN daha sonra HASTAniçin TABURCU OLDU

Yaklaşık 75 gün daha sonra hastaniçin taburcu olan hastayı, kovid servisi çıkışında ailesi ve sıhhat çalışanları alkışlarla karşıladı. Alkışlarla servisten çıkan Zehra Akar’ın çok memnun olduğu görüldü. Doğum gününde tekrar dünyaya geldiğini söyleyen Zehra Akar, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Doğduğum gün yine dünyaya geldim. Tabipler, hemşireler, çalışanlar, kim baktıysa hepsine teşekkür ederim. Çok hoş ilgilendiler. Çok hoş baktılar. Onların gayretiyle,
kendi gayretimle güzelleşmeye çalıştım”
diye konuştu.

HAYATA YİNE GELDİ

Zehra Akar’ın oğlu Semih Akar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm sıhhat çalışanlarına teşekkür ederek şunları lisana getirdi: “Annem bir daha hayata geldi. Berbat günlerimiz geçti, güzel günlerimiz geçti. Hekimlerimizden, hemşirelerimizden, bakıcılarımızdan Allah razı olsun. bir daha bir hayata kavuştu. 1 Mayıs’tan beri hastanede yatıyordu. O günler baya bir berbat süreçti. Allah kimseye göstermesin. İnşallah bu günleri tekrar yaşamayız.

2 AYLIK TEDAVİ SÜRECİ OLDU

Anestezi ve reanimasyon uzmanı Zafer kuvvetli de hastanın geçirdiği süreçler ile ilgili bilgiler aktararak şunları tabir etti: “Zehra hanım evvel teneffüs ıstırabı ve öksürük şikayetleriyle acil servise geldi. Birinci müdahalesini acil servisteki doktor arkadaşlarımız yaptı. sonrasındasında kovid servisine yatırılan hastanın durumu berbatlaştı, ağırlaştı. Biz hastamızı ağır bakımımıza aldık, entübe ettik ve mekanik ventilatör takviyesi sağladık. 2 ay zarfında uzun bir tedavi süreci geçirdi. Hastanede kaldığı mühlet toplamda 75 güne yakın. Bu mühletin sonunda şifayla taburcu ettik.”

KAYNAK: İHA