Kubilay Erkan Yazıcı imzalı ‘Uzak Ülke’ye İspanya’dan 2 ödül

Hatiram

New member
Direktör Kubilay Erkan Yazıcı’nın birinci uzun metrajlı sineması “Uzak Ülke”, İspanya’da düzenlenen Saraqusta Milletlerarası Sinema Şenliği’nde “En Âlâ Yönetmen” mükafatını aldı. Sinemada “Binbaşı Osman” karakterini canlandıran başrol oyuncusu Haydar Şişman da şenlikte “En Güzel Erkek Oyuncu” mükafatına bedel görüldü.

Türkiye’de Ankara Sinema Şenliği’nin akabinde, 7. Balkan Panorama Sinema Şenliği’nde de yarıştıklarını belirten direktör Yazıcı, “Uluslararası biroldukca itibarlı sinema şenliğinde yarıştık. örneğin geçen yıl Sochi Sinema Şenliği’nden de ‘En Düzgün Yönetmen’ mükafatını aldık. Saraqusta Milletlerarası Sinema Şenliği de konsept olarak değişik bir şenlik. Yüklü olarak periyot sinemaları kabul eden bir sinema şenliği. ‘Uzak Ülke’ de buraya kabul edildikten daha sonra benim bütçemin 40 katı olan, büyük bütçeli sinemalarla yarıştık” tabirlerini kullandı.

‘UZAK ÜLKE’, BU YILIN SONUNDA ŞENLİK SEYAHATİNİ TAMAMLAYACAK

Aldıkları mükafatlar hakkında da konuşan Yazıcı, “Bu benim 2. ‘En Düzgün Yönetmen’ mükafatım oldu. Şu anda 3 şenliğe daha kabul edilmiş durumdayız ve bu yılın sonunda şenlik seyahatimizi tamamlayacağız. Tüm bunlar benim 2. sinemam için bana büyük bir motivasyon ve sorumluluk. ‘Uzak Ülke’ birinci sinema olarak başarılı bir sinema. Artık bunun üzerine çıkmak istiyorum. Çok daha düzgününü yapmak için bir gayretin içerisindeyim. İkinci sinemam için hazırlanıyorum. Senaryosunu tamamlamak üzereyim. Umarım 2023 yılında da ikinci sinemamın çekimlerine başlarım” dedi.

Direktör koltuğunda Erkan Yazıcı’nın oturduğu, Karadeniz Kıyısı’nda 1925 yılında geçen sinemada, 12 yaşındaki Trabzon Rum’u Paris’in gemiye binmek için bekledikleri kamptan kaçmasıyla gelişen olaylar ve Binbaşı Osman ile içinde yaşananlar anlatılıyor. Geçen yıl tamamlanan “Uzak Ülke”, birinci gösterimini 39. İstanbul Sinema Şenliği’nde gerçekleştirdi. (AA)