Kumandan, kaymakam, müdür… “AKP’lilerin buyruğuna yerini getirmeyince sürüldüler”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, kente bağlı Şuhut ilçesinde AKP’lilerin istemediği kamu bakılırsavlilerinin sürgünle karşılaştığı tezlerini Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Burcu Köksal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Şuhut İlçesi’nde “kanunsuz emre” uymak istemedikleri için İlçe Kaymakamı Erkan Kaçmaz, İlçe Özel Yönetim Müdürü Cengiz Kızıldağ’ın ve İlçe Tarım Müdürü Cengiz Karahan ile İlçe Jandarma Kumandanı Mükerem Gökçe’nin nazaranv yerlerinin değiştirildiği tezlerinin gerçek olup olmadığı sordu.

“KANUNLARA UYMAYA ÇALIŞTI, PASİF VAZİFEYE VERİLDİ”

Köksal önergesinde, “2021 yılı Haziran ayında 2 muhtar ve bir vatandaşın Kayabelen Göleti’nin kenarında ateş etmesi kararı süreç yapmak isteyen Şuhut İlçe Jandarma Kumandanına vatandaşın avukat olan kardeşinin mahzur olmaya çalıştığı daha sonrasında AKP’li Şuhut Vilayet Genel Meclis Üyesinin İlçe Jandarma Kumandanını arayarak hem avukat birebir vakitte vatandaşla ilgili süreç yapılmaması biçiminde talimat verdiği lakin İlçe Jandarma Kumandanının bir daha de kanunlara uymaya çalışması karşısında Şuhut’tan alınarak merkezde pasif bir vazifeye verildiği tezi hakikat mudur?” dedi.

Şuhut İlçe Jandarma Kumandanının ilçeden gönderilmesinin ardında AKP’li Vilayet Genel Meclisi Üyesi’nin ısrarının olup olmadığını soran Köksal, “Şuhut İlçe Jandarma Kumandanı hakkında hiç bir isimli ve idari soruşturma olmaksızın nazaranv yerinin değiştirilmesi Şuhut’tan gönderilmesinin gerisinde AKP’li Vilayet Genel Meclis Üyesinin isteği ve ısrarı olduğu savı yanlışsız mudur? Gerçek değilse vazifesini layıkıyla yerine getirmeye çalışan bir komutanın bakılırsav yeri neden değiştirilmiştir?” sözlerini kullandı.

KAYMAKAM DAHİL 4 BÜROKRAT DA İSTEKLERE UYMAYINCA…

Şuhut İlçesi’nde son 1 yıl ortasında “kanunsuz emre” uymak istemedikleri için İlçe Kaymakamı, İlçe Özel Yönetim Müdürü ve İlçe Tarım Müdürü ile İlçe Jandarma Kumandanının nazaranv yerlerinin değiştirildiği savlarını da Bakan Soylu’ya soran Köksal, “Şuhut İlçesi’nde son 1 yıl ortasında Kaymakam Erkan Kaçmaz’ın, Şuhut İlçe Özel Yönetim Müdürü Cengiz Kızıldağ’ın, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Karahan’ın ve son olarakta İlçe Jandarma Kumandanı Mükerem Gökçe’nin nazaranv yerlerinin değiştirilmesi yahut tayinlerinin çıkartılması 36 bin nüfuslu bir ilçe için olağan midir? Bu şahısların bakılırsav yerlerinin değiştirilmesinde AKP Milletvekillerinin akrabası da olan Şuhut’lu bir siyasetçinin isteklerini yerine getirmeme öne sürülen nedeni “kanunsuz emire” uymak istemedikleri savı hakikat mudur? Bir ilçede bu kadar hayli bürokratın ayrılmasının misyon yerinin değiştirilmesinin sebebi nedir? Bu mevzuda neden bakanlığınızca bir araştırma, soruşturma vb. yapılmamaktadır?” formunda konuştu.

“TALİMATLARA UYGUN HAREKET ETMEYENLERİN SÜRGÜN VE TAYİNLE GÖNDERİLDİĞİ HAKİKAT MU?”

Şuhut İlçesi’nde Vilayet Genel Meclis Üyesinin “talepler evvel bana gelecek ben uygun görürsem kaymakama talimat veririm” formunda konuştuğu savlarının yanlışsız olup olmadığını soran Köksal, “Şuhut İlçesi’ne bağlı köylerden hizmet almak için Kaymakamlığa müracaat eden muhtarlara kelamı geçen Vilayet Genel Meclis Üyesinin “talepler evvel bana gelecek ben uygun görürsem kaymakama talimat veririm” formunda konuştuğu Afyonkarahisar gündeminde yer alan tezlerdendir. Bu hususta muhtarların ve bürokratların AKP’li Milletvekilinin akrabası olan bu bireyden korktukları için ses çıkaramadığı, onun talimatlarına uygun hareket etmeyenlerin ise ilçeden sürgün yahut tayinle gönderildiği argüman edilmektedir. Bu hususta bakanlıkça bir inceleme yapacak mısınız?” dedi.

“ŞUHUT KAYMAKAMLIĞINA İLİŞKİN BİNA YILLIK 10 BİN LİRAYA AKP’Lİ SİYASETÇİLERE KİRALANDI MI?”

Şuhut Kaymakamlığı’na ilişkin koskocaman binanın bir kaloriferli daire fiyatına ilçedeki AKP’li siyasetçilere kiralandığı argümanlarının hakikat olup olmadığını soran Milletvekili Köksal, “Şuhut’ta bulunan ve Şuhut Kaymakamlığına ilişkin binanın yıllık 10 bin liraya (aylık 831 lira) AKP Şuhut İlçe Lideri ve AKP Şuhut Vilayet Genel Meclis Üyesinin ortak olduğu bir merkeze kiralandığı tezi gerçek mudur? Hakikat ise ilçede bir kaloriferli dairenin fiyatına koskocaman binanın kiralanması hakka hukuka hakkaniyete uygun mudur? Devletin ziyana uğratılması kelam konusu değil midir?” diye sordu.