Mahkemeden Oktay Kaynarca ve rol arkadaşları hakkında zorla getirme sonucu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ isimli dizinin 29 Kasım 2020 tarihinde Maltepe’de bulunan bir oteldeki çekimleri sırasında Oktay Kaynarca ve set çalışanı 3 hanımın da ortalarında bulunduğu 6 bireye kelamlı ve fizikî hücumda bulunan 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 4 tutuksuz sanık katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

“KİMSEYE HAKARET YAHUT TEHDİTTE BULUNMADIK”

Duruşmada savunma yapan sanık Volkan Çam, “Olay tarihinde arkadaşlarım Can Cem İyidoğan, Burak Özcan ile bir arada otelde kalıyorduk. Odada olduğum sırada dışarıdan sesler duydum, kapıya vurma sesleri ve bayan şahısların çığlıklarını duydum. Bu sırada arkadaşlarım Can ve Burak da odanın içerisindeydi. Sesler üzerine üçümüz bir arada koridora çıktık. Koridorda Şiyar isimli şahsın dizi oyuncularından birine, ‘Sizin dizide yaptıklarınızı biz gerçekte yapıyoruz’ söylemiş olduğini duydum. Ben ve iki arkadaşım yalnızca koridorda olan biteni izledik, mutlaka kimseye karşı tehdit yahut hakaret içeren bir kelam yahut bir davranışta bulunmadık. Öteki kümenin aksiyonlarına hiç bir biçimde iştirak etmedik, başka sanıklar Arif Yıldırım ve Şiyar Altosun’u tanımıyorum” diyerek suçlamaları kabul etmediğini ve beraatını istediğini söylemiş oldu.

Öteki sanıklar da kelam alarak olaya katiyen karışmadıklarını, kimseye yönelik hakaret ve tehditte bulunmadıklarını ve suçlamaları kabul etmediklerini söylemiş oldu.

“AŞIRI ALKOLLÜYDÜ”

Sanıklardan Arif Yıldırım, “Ben olay tarihinden bir hafta evvel ceza infaz kurumundan tahliye olmuştum. Olay günü koridordan sesler geldi, çıkıp baktığımda Şiyar’ın dizi çekimi için otele gelmiş olan dizi oyuncularından biri ile fotoğraf çektirme konusu yüzünden tartıştığını gördüm. Yanına gidip sakinleştirmeye çalıştım. Dizi oyuncularından birinin bir odaya girmesi üzerine Şiyar’ın da gerisinden gidip kapıyı tekmelediğini gördüm, bir daha kendisini kapı önünden alarak sakinleştirmeye çalıştım. Şiyar çok alkollüydü, ben de bir ölçü alkol almıştım lakin kendimdeydim. daha sonrasında Şiyar’ı lobiye indirip özür diletecektik. Lobiye indikten daha sonra bir kaos yaşandı lakin ben dahil olmadım. Ne üst katta yaşanan olaylara ne de lobide yaşanan olaylara karışmadım, katiyen kimseyi tehdit etmedim, hakarette bulunmadım” diye konuştu.

“BİZE ŞİKAYETTE BULUNDULAR”

Duruşmada şahit olarak dinlenen Selimhan Y., olayın olduğu otelde bakılırsavli olarak çalıştığını söyleyerek, “Olay günü set çalışanı bayanlardan biri yanımıza gelip üst katta erkek müşterilerden kimilerinin koridorda üstsüz dolaştığı tarafında şikayette bulundu. Biz de odaları arayarak ilgili müşterileri uyardık. bir süre daha sonra üst kattan sesler gelmesi üzerine üst kata çıktığımızda set çalışanları ve müşteriler içinde tartışma yaşanıyordu. Müşteriler set çalışanlarına karşı hakaret ve tehditlerde bulunuyordu” dedi.

bir süre daha sonra dizi oyuncularının da üst kata çıktığını söyleyen Selimhan Y., “Arbede yaşandı, biz otel çalışanları olarak ortaya girip olayı sakinleştirmeye çalıştık. Set çalışanları ve dizi oyuncularını lobiye indirdik. Olayı çıkaran müşteriler özür dileyecekti lakin set çalışanlarından biri aksi bir şey söyleyince müşterilerin dışarıdan gelen bir tanıdığı bu set çalışanına vurdu ve olaylar daha da büyüdü. Akabinde bekçiler ve polisler müdahale ettiler. Olay kalabalık bir küme içinde yaşandığı için kimin kime ne dediği, hangi kelamı kullandığını hatırlamıyorum” diye konuştu.

Orta sonucunı açıklayan mahkeme, tarzına uygun davet kağıdına karşın duruşmaya gelmeyen oyuncular Oktay Kaynarca, Yunus Emre Yıldırımer, Tevfik Erman Kutlu’nun da ortalarında bulunduğu 5 müşteki, 1 sanık ve 1 şahit hakkında zorla getirme sonucu çıkardı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Maltepe’de bulunan otelde dizi çekimlerinin yapıldığı, dizi oyuncuları ve grubun tamamının 29 Kasım 2020 tarihinde otele yerleştikleri anlatıldı. Otelin kafesinde yapılacak çekimler için set hazırlığını tamamlayan 3 bayan çalışanın kostümlerini değiştirmek üzere otel odalarına çıktıkları sırada yan odada bulunan Arif Yıldırım (19) ve Şiyar Altosun’un (20) sinkaflı küfür ettikleri, bunun üzerine müştekilerin çığlık atarak yardım istedikleri ve bulundukları odanın kapısını kapattıkları açıklandı. Şiyar Altosun ve Arif Yıldırım’ın odanın kapısını tekmeleyerek zorladıkları vurgulandı. Sanık Şiyar Altosun ve Arif Yıldırım’ın “zincirleme biçimde hakaret”, “birden çok kişi ile gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye teşebbüs” ve “birden çok kişi ile tehdit” hatalarından toplamda başka farklı 4 yıl 1 ay 22 günden 13 yıl 7 ay 15 güne kadar mahpusla cezalandırılması istendi. Öteki sanıklar Batuhan güçlüışık, Birkan Bağatur, Onur Destegül, Burak Özcan, Can Cem İyidoğan ve Volkan Çam’ın da “birden çok kişi ile tehdit” kabahatinden farklı başka 2 yıldan 5 yıla kadar mahpus cezası ile cezalandırılması talep edildi.