Meclis Lideri Mustafa Şentop’u amaç almıştı: Geri adım geldi

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun “şahsi ayrıntıları hukuka ters yolla ele geçirdiği” teziyle gözaltına alınarak tutuklanmasının akabinde toplumsal medyada AKP cephesinde yaşanan bir arbede gündeme oturdu.

AKP’nin toplumsal medyada önde gelen isimlerinden “Cumhur Frankfurt” isimli Twitter kullanıcısı, Haskoloğlu’nun tutuklanmasının akabinde “Arkadaşa tütün ve pak don lazımmış” diyerek Meclis Lideri Şentop’u etiketledi.

Şentop’un bu paylaşıma karşılığı sert oldu. Şentop, tweet’e cevabında “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma” dedi. Kısa müddet daha sonra yeni bir yanıt daha yazan Şentop, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. Birinci kere bozuyorum prensibimi. Ancak suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken karşılığı vermek icab ediyor kimi zaman” tabirlerini kullandı.

Toplumsal medyada gündem haline gelen arbede ondan sonrasında AKP içerisinde de tartışmalara niye oldu. Kimi AKP’li toplumsal medya kullanıcıları, Mustafa Şentop’un daha evvel İbrahim Haskoloğlu’yla görüşmüş olması niçiniyle Cumhur Frankfurt’u haklı bulurken bazıları de yapılanın Şentop’a saygısızlık olduğunu belirterek reaksiyon gösterdi.

Büyük tartışma yaratan ‘sosyal medya’ hengamesinden saatler daha sonra ise Cumhur Frankfurt isimli AKP’li Twitter kullanıcısının Şentop’u amaç alan tweet’ini sildiği görüldü.