Meral Akşener, Kırşehir’de: “Ben söylemeye utanıyorum…”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, karayolu ile geldiği Kırşehir’de sıcak sevgi şovları ile karşılandı. Gördüğü ilgiden şad olan Akşener, “Hep birlikte el ele vererek bu harami sistemi birlikte değiştireceğiz” dedi.

Kırşehir’in CHP’li Belediye Lideri Selahattin Ekicioğlu, Akşener’i vilayet hududunda karşıladı. Akşener ile birlikte vilayet merkezine gelen Lider Ekicioğlu, makam odasında da çalışmaları hakkında Akşener’e brifing verdi. Belediye Lideri Ekicioğlu’nun makam odasında konuşan Akşener, “Cumhur İttifakı tek partidir, Millet İttifakı beraberliktir. Biz el birlikte bu ucube rejimi göndereceğiz” dedi.

Akşener, Kırşehir’de kendisini bekleyen vatandaşlara seslenirken hükümeti eleştirdi. Konut hanımlarının “Akşama ne pişireceğim” diye düşündüğü ülkede 250 bin lira maaş alanlar olduğuna dikkat çekerek şu biçimde konuştu:

“BUNLAR KUL HAKKINA GİRER”

“Tarla başına, dönüm başına elli atmış kilo ziyanı olan çiftçiye 7 kilo 6 kilo yazan TARSİM… Bunlar gayretullaha dokunur (Allah’ın gücüne gider), biliyor musunuz? Bunlar kul hakkına girer. Bunlar vatandaşın yanında olmaktan çıkmış. Buna karşılık 5 maaş alan danışmanlar. Senin oğlun kızın işsiz, 5 maaş alan danışmanlar. olağan olarak haram olsun zıkkım olsun.

“UZUN VAKİTTİR SEÇMEN, MİLLET VELİNİMET OLMAKTAN ÇIKTI”

Fakat şunu söyleyeyim, biz niçin buradayız? Biz sizin sesiniz olmak üzere buradayız. Esnaf için müşteri için velinimettir. Seçmen de siyasetçi için velinimetidir. Çok uzun vakittir seçmen, millet velinimet olmaktan çıktı. Artık el ele vereceğiz. Seçmen ve bu millet, velinimet olacak. Benim geldiğim üzere, bütün ağaları buraları getireceksiniz. Karşınızda gelecekler. Ve el ele tutuşacağız sizinle, seçmeni birlikte velinimet haline getireceğiz.

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇTİĞİMİZ DAKİKA YURTSUZ GENÇ BURSSUZ ÇOCUK KALMAZ”

daha sonrasında da, zirveden bakanlar, 13,14 uçakla gezenler, 250 bin lira maaş alanlar ve buna karşılık akşama ne pişireceğini bilmeyen bayanlar ülkesi olmasından, bir arada çıkaracağız. Bu ülkeyi refaha işsiz gençlerimizi işe kavuşturabilecek imkanlara sahip ülkeyiz biz. Lakin hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, israfın önüne geçtiğimiz dakika yurtsuz genç burssuz çocuk kalmaz.

“SARAYIN GÜNLÜK, AYLIK, YILLIK MASRAFLARINI BEN SÖYLEMEYE UTANIYORUM”

Sayın Erdoğan diyor ki ‘650 lira burs veriyoruz, yüzünüze gözünüze dursun’ 600 – 650 lira burs ne demek biliyor musunuz? Günde 3 simit 3 çay bir de otomobil parası demek. Bir ay boyunca günde 20 lira demek 20 lira. Ayıptır be ayıptır. Sarayın günlük, aylık, yıllık masraflarını ben söylemeye utanıyorum onlar yemeğe utanmıyor. O yüzden daima bir arada el ele vererek bu harami sistemi birlikte değiştireceğiz.”

ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI

ÂLÂ Parti Genel Lideri Kırşehir’de de esnaf ziyaretlerini ihmal etmedi. Ayakkabıcı esnafı Ali Seçilmiş’in dükkanına giren Akşener ile esnaf içinde şu konuşma geçti:

Meral Akşener: Veresiye defteriniz var mı?

Esnaf: Artık veremiyoruz, evvel oldukçatu da. Zira ne yapalım, alamıyoruz liderim verdiğimizi alamıyoruz. Kullansak bugünkü verdiğimiz fiyattan versek gelene kadar fiyat artıyor.

Meral Akşener: Bir şey soracağım kaç çocuğunuz var?

Esnaf: 3 kızım var

Meral Akşener: 3’ü de okuyor mu?

Esnaf: 3’ü de üniversite bitirdi. İkisi memur biri de yeni bitirdi.

Meral Akşener: Onlar kazandı, bak güzeli.

Esnaf: Allah razı olsun

Meral Akşener: Burası konutu geçindiriyor mu diyecektim lakin çocuklar işe gidince…

Esnaf: Çok şükür kendimize yetiyoruz. Artı emeklim var. Ben onu belirttim aslına bakarsanız en başta ben kıyas olamam. Yani işyeri kendimizin, ufak tefek şeyler, (işsiz) çocuklarım yok, fakat hissediyoruz buraya gelenleri bir lirayı konuşuyorlar.”