Akşener, Ordu’nun Fatsa ve Ünye ilçelerinde esnafı ziyaret etti.
Akşener ve esnaf ile içindeki diyaloglar şöyleki:
“15 AY AİLE DESTEĞİ İLE GİTTİ”
“Akşener: İşler nasıl?
Esnaf: Yönetim ediyor.
Akşener: Bugün kaç müşteriniz geldi?
Esnaf: 6-7 müşteri geldi.
Akşener: Sattınız mı?
Esnaf: Dört beş adedine sattık.
Akşener: Akşama kadar kaç olur?
Esnaf: 6-7 (müşteri) olur 8 (müşteri) olur. Çok fazla bir şey olmaz.
Akşener: Burası kira mı?
Esnaf: Evet.
Akşener: Döndürür mü günlük 6-7 tane çanta satmak.
Esnaf: 15 ay aile desteğiyle gitti. Marketi esasen saymıyoruz.”
“DÜKKANIMIZA GİREN BİR ŞEY OLMADAN ÇIKAN OLUYOR”
Esnaf: Ortalarda diyelim, epeyce güzel değil. Dükkanımıza giren bir şey olmadan çıkan oluyor.”
“FİYATLAR ÇOK YÜKSELİYOR, İNSANLARIN ALIM GÜCÜ ZAYIFLIYOR”
“Akşener: İşler nasıl kardeşim?
Esnaf: Nispeten bir hareketlilik var ancak piyasayı biliyorsunuz. Fiyatlar epeyce yükseliyor, enflasyon var. İnsanların alım gücü zayıflıyor haliyle eski alışverişimiz yok.
Akşener: Hareketlenme nasıl?
Esnaf: Eski ivmeyi kazanmamız güç. Alım gücü zayıf, fiyatlar epeyce yükseliyor devamlı. Bizim mal alma gücümüzde zayıflıyor. Eski hoş bir gidişat yok.”
AKŞENER’DEN ‘KEDİ’ GÖNDERMESİ
Akşener kendisini dinleyen kalabalığa “Bu sıcak havada buradasınız hakkını helal edin. Benim için epey değerli fakat kimileri görürse sonları bozulacak” dedi. Akşener konuşurken bir orta mikrofon çalışmayınca “Kedi de yok burada lakin ne oldu?” diyerek devrin Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın lokal seçimlerin yapıldığı 30 Mart 2014’te yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamasına gönderme yaptı. Akşener’in göndermesine etraftakiler güldü.
“6 YAŞINDA ERKEK BİR TORUNUM VAR…”
Akşener konuşmasının devamında “Yapmak istediğim şu el ele vereceğiz ve sizi velinimet haline getireceğiz ancak arkadaş ağabeyler epey kızıyor. ‘Otur meskeninde torun bak’ diyor. Bakmıyorum kardeşim. Benim 6 yaşında erkek bir torunum var. Ağabeyleri ekranda görür görmez ‘Değiştirin korktum’ diyor. O yüzden bu ülkeyi birlikte düzelteceğiz” sözlerini kullandı.
Akşener ve esnaf ile içindeki diyaloglar şöyleki:
“15 AY AİLE DESTEĞİ İLE GİTTİ”
Esnaf: Yönetim ediyor.
Akşener: Bugün kaç müşteriniz geldi?
Esnaf: 6-7 müşteri geldi.
Akşener: Sattınız mı?
Esnaf: Dört beş adedine sattık.
Akşener: Akşama kadar kaç olur?
Esnaf: 6-7 (müşteri) olur 8 (müşteri) olur. Çok fazla bir şey olmaz.
Akşener: Burası kira mı?
Esnaf: Evet.
Akşener: Döndürür mü günlük 6-7 tane çanta satmak.
Esnaf: 15 ay aile desteğiyle gitti. Marketi esasen saymıyoruz.”
“DÜKKANIMIZA GİREN BİR ŞEY OLMADAN ÇIKAN OLUYOR”
Esnaf: Ortalarda diyelim, epeyce güzel değil. Dükkanımıza giren bir şey olmadan çıkan oluyor.”
“FİYATLAR ÇOK YÜKSELİYOR, İNSANLARIN ALIM GÜCÜ ZAYIFLIYOR”
“Akşener: İşler nasıl kardeşim?
Esnaf: Nispeten bir hareketlilik var ancak piyasayı biliyorsunuz. Fiyatlar epeyce yükseliyor, enflasyon var. İnsanların alım gücü zayıflıyor haliyle eski alışverişimiz yok.
Akşener: Hareketlenme nasıl?
Esnaf: Eski ivmeyi kazanmamız güç. Alım gücü zayıf, fiyatlar epeyce yükseliyor devamlı. Bizim mal alma gücümüzde zayıflıyor. Eski hoş bir gidişat yok.”
AKŞENER’DEN ‘KEDİ’ GÖNDERMESİ
Akşener kendisini dinleyen kalabalığa “Bu sıcak havada buradasınız hakkını helal edin. Benim için epey değerli fakat kimileri görürse sonları bozulacak” dedi. Akşener konuşurken bir orta mikrofon çalışmayınca “Kedi de yok burada lakin ne oldu?” diyerek devrin Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın lokal seçimlerin yapıldığı 30 Mart 2014’te yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamasına gönderme yaptı. Akşener’in göndermesine etraftakiler güldü.
“6 YAŞINDA ERKEK BİR TORUNUM VAR…”
Akşener konuşmasının devamında “Yapmak istediğim şu el ele vereceğiz ve sizi velinimet haline getireceğiz ancak arkadaş ağabeyler epey kızıyor. ‘Otur meskeninde torun bak’ diyor. Bakmıyorum kardeşim. Benim 6 yaşında erkek bir torunum var. Ağabeyleri ekranda görür görmez ‘Değiştirin korktum’ diyor. O yüzden bu ülkeyi birlikte düzelteceğiz” sözlerini kullandı.