Muammer Aksoy memleketi İbradı’da anıldı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Ankara Bahçelievler’deki konutunun önünde 31 Ocak 1990’da uğradığı silahlı taarruzla katledilen, Atatürkçü Fikir Derneği kurucusu, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi ve gazetemiz muharriri Prof. Dr. Muammer Aksoy, memleketi İbradı İlçesi’nde merasimle anıldı.

İbradı Belediyesi’nin Muammer Aksoy Kültür Merkezi’nde düzenlediği anma merasimine İbradı Belediye Lideri Av. Serkan Küçükkuru, Atatürkçü Niyet Derneği (ADD) İbradı Muammer Aksoy Şube Lideri Hüseyin Kuyucu, Atatürkçü Niyet Derneği (ADD) Manavgat İlçe Lideri Yaşar Bulut, Memleket Partisi Antalya Vilayet Lideri Hüseyin Baraner, CHP Muratpaşa Belediye Lideri Ümit Uysal İsmine Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Serpil Üstün ve yurttaşlar katıldı.

“DÜNYALARINI BAŞLARINA YIKACAĞIZ”

Anma programında konuşma yapan İbradı Belediye Lideri Av. Serkan Küçükkuru, “Atatürkçü kanıyı yok edemeyeceksiniz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojisini yok etmeniz imkânsız. Atatürk’ün ideolojisini yok etmekti ve emelleri daima bu idi.

Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kumandan olarak değerlendirip, ‘tarihte yerini aldı’ diye düşünen güruh! Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca bir kumandan olarak değil Türk Milletinin ideolojisini yazdığını unutmayın niçinle onun fikirlerini yaşatan ve daima ileriye götüren birçok Muammer Aksoylar daima olacak. Onları öldürerek Mustafa Kemal Atatürk’ün ideolojisini yok edeceğinizi mi sandınız? Mustafa Kemal’in askerlerini öldüren emperyalistler ve onların her vakit bu ülkede yaşayan işbirlikçileri buradan İbradı’dan size bir kere daha sesleniyoruz. Siz dün vardınız yeni yüzlerinizle daima olacaksınız. Sizin karşınızda gayret eden ve onun ruhunu ebediyen yaşatacak olan biz Atatürk’ün askerleri fırsat buldukça sizlerin boyunlarınızı vurmaya ant içtik. Mustafa Kemal’in askerlerini öldürerek bitiremezsiniz. Bu niçinle fikirler ölmez. Mustafa Kemaller ölmez, Muammer Aksoylar ölmez, Uğur Mumcular ve başkaları ölmez. Buradan İbradı’dan bir defa daha ant içiyoruz. Tarihimizde hiç olmadığı kadar bu son vakit içinderda cesaretlenip Atatürk’e lisan uzatan bu güruhun dünyalarını başlarına yıkacağız. Onları cesaretlendirenlerden de hesap soracağız”
sözlerini kullandı.

Atatürk’ün “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim” kelamını hatırlatan Serkan Küçükkuru, konuşmasını “Atatürk’ün yolu; umut, vicdan, akıl, bilim ve fendi. O denli olduğu için; hem yedi düveli, tıpkı vakitte cehaleti yendi. Manevi mirası, bilimdi. Hayatta en gerçek mürşit bilimdir’ dedi. Yolumuz, vicdanla denetlenen bilim yolu olursa; bu biçimde ölmez hiç bir vakit Muammer Aksoylar. İbradı’lı Cumhuriyet İhtilali şehidimiz Muammer Aksoy hocamızı ve tüm ihtilal şehitlerimizi hürmet ile anıyorum. Ruhları şâd olsun” sözleriyle sonlandırdı.