MUBİ’den Zeki Demirkubuz açıklaması: Sansür yok…

Hatiram

New member
Zeki Demirkubuz’un direktörlüğünü yaptığı, başrollerinde Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar, Engin Akyürek, Müge Ulusoy ve Ozan Bilen’in oynadığı 2006 yılı üretimi Mukadderat sineması, dijital platform MUBİ Türkiye’de izleyicilerle buluştu.

MUBİ Türkiye, sinemanın başrolleri Bekir ve Uğur içinde geçen sahneyi sansürleyerek toplumsal medya platformlarından paylaşım yaptı.

Sinemanın özgününde “her insanın inandığı bir şey vardır bu amına koduğumun ömründe. Benimki sensin” formunda yer alan replik, MUBİ Türkiye tarafınca, “her insanın inandığı bir şey vardır hayatta. Benimki de sensin” olarak sansürlü haliyle toplumsal medya platformlarında paylaşıldı.

ZEKİ DEMİRKUBUZ: BİLGİM YOK

Sinemanın direktörü Zeki Demirkubuz yaşanan sansürle ilgili olarak, “Bilgim yok” dedi.

MUBİ TÜRKİYE: SANSÜRÜN S’Sİ DAHİ KELAM KONUSU DEĞİL…

MUBİ Türkiye Yöneticisi Cem Altınsaray hususla ilgili yaptığı açıklamada, “MUBI’de sansürün s’si dahi kelam konusu olmaz, evvel bunun altını çizmek isterim” sözlerini kullandı.

“Sosyal medya, kurumsal bir yaklaşımla tanıtım ve pazarlama gayeli kullanılan bir yer ve paylaşımlar birden fazla defa sinemaları izlememiş kullanıcıların da önüne düşüyor” diyen Altınsaray “Burada toplumsal medya grubumuz tanıtım emelli bir paylaşımda açıkça cinsiyetçi bir küfrün bağlamından koparak içeriğin önüne geçebileceği kanısıyla metni hazırlarken bir eksiltme yapmış. Sinemanın Türkçe altyazısı yok olağanda. Olan bir şeye müdahale edilmiş değil yani. Baht’ı de, öbür tüm sinemalar üzere, şahsen direktörü tarafınca çekildiği, yapımcısı/dağıtımcısı tarafınca temin edildiği haliyle ulaştırıyoruz izleyiciye. Dileyen platformdan da denetim edebilir” tabirlerini kullandı.

MUBİ Türkiye, açıklamanın akabinde kelam konusu toplumsal medya paylaşımlarını kaldırdı.

Sahnenin özgünü…

Sahnenin MUBİ Türkiye tarafınca sansürlenmiş tanıtım paylaşımı

ÖDÜLLÜ SİNEMA MUKADDERAT

Yazgı sineması gösterime girdiği yıl Ankara Memleketler arası Sinema Şenliği’nde En Âlâ Direktör (Zeki Demirkubuz) , En Düzgün Bayan Oyuncu (Vildan Atasever), En Uygun Yardımcı Bayan Oyuncu (Müge Ulusoy); Antalya Altın Portakal Sinema Şenliği’nde En Âlâ Sinema, En Âlâ Erkek Oyuncu, Heyet Özel Mükafatı (Erkan Can); Nuremberg Sinema Şenliği’nde En Yeterli Sinema (Jüri), En Uygun Sinema (dinleyiciler);
İstanbul Milletlerarası Sinema Şenliği’nde FIPRESCI, En Âlâ Direktör, En Âlâ Erkek Oyuncu (Ufuk Bayraktar) mükafatlarına layık görüldü.