Müellifimiz duyurdu: Muhalefete ‘operasyon’ yapılabilir savı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz müellifi Barış Pehlivan, bugünkü yazısında, ekonomik kriz ve idaredeki meseleler niçiniyle güç kaybeden AKP hükümetinin, iktidarı elinden bırakmamak ismine izleyeceği yolların neler olabileceğini kıymetlendirdi. Eski bir istihbarat çalışanı, bir emniyet müdürü, bir yargı mensubu ve dokuz yıl boyunca AKP’nin kurmay takımında yer almış bir siyasetçi ile yaptığı telefon görüşmelerini aktaran Pehlivan, bu kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak, Türkiye’yi bekleyen muhtemel senaryoları kıymetlendirdi.

“KURGULARLA KARŞILAŞACAĞIZ”

Pehlivan, görüştüğü eski istihbaratçının, “Mağdur edildiklerine ve gaye olduklarına dair kurgularla karşılaşacağız. Son bombalı suikast tezi buna bir örnek. Buyrukla yapılan ve maalesef üst makamlarına yaranmaya istekli insanların kullanıldığı operasyonlar nazaranbiliriz. Buradaki ‘yaranma’ duygusu, yapılan kurgudaki özensizliği de birlikteinde getirecektir. bu biçimdece sav edilenin gerçek olmadığı basitçe ortaya çıkacaktır” söylemiş olduğini belirtti.

MUHALEFETE YÖNELİK ‘OPERASYON’ ARGÜMANI

Pehlivan’ın, “Türkiye’nin en bilinen eski emniyet müdürlerinden biri” olarak belirttiği kaynak ise şunları söylemiş oldu:

“HDP ve PKK hususlarının kaşınabileceğini düşünüyorum. HDP’yi daha da şeytanlaştırıp ona takviye veren muhalefet partilerini sıkıştırmak isteyecekler. Yargı üzerinden ‘örgüt’, ‘casusluk’, ‘gizli bilgi’ tutuklamalarını bol bol kullanmalarını bekliyorum. Muhalefet partilerinin belediyelerine de ‘yolsuzluk’ operasyonları hazırlığı var, bana kalırsa. Bu yolla muhalefeti sarsmayı amaçlayacaklar. Fakat hani daima lisana getirilen ‘büyük bir suikastı’ beklemiyorum. Bunun toplumda karşılığının olmayacağını, kimsenin muvaffakiyet hanesine yazılmayacağını biliyorlardır.”

AYRILMAK İSTEYENLERE TEHDİT

Pehlivan’a konuşan eski bir AKP yöneticisi ise, AKP’den ayrılmak isteyenlerin, haklarındaki evraklarla durdurulmaya çalışıldığını öne sürdü. Eski AKP’li yöneticinin kelamlarının devamı şu biçimde:

“Kendi takımlarında olup ayrılmayı isteyenleri ise haklarındaki evraklarla durdurmaya çalışacaklar. Bu fişleme yoluyla korkutarak içerideki çatlakların büyümesini engellemeyi planlıyorlar. Ve tüm bunlar yaşanırken, yani demokrasi ile hukuk rafa kaldırılırken çağdaş dünya ile de bağların zayıflamasını arzuluyorlar. bu biçimdece AİHM üzere kontrol düzeneklerini devre dışı bırakacaklar.”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.