Müzikçi Ebru Elver’e dolandırıcılık şoku: Konuta girince gerçeği öğrendi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Son günlerde süratle yayılan emlak dolandırıcılığına bir yenisi daha eklendi. Kadıköy Moda’da mesken bulan müzikçi Ebru Elver, kendisini mesken sahibi olarak tanıtan Akın Tan’a 6 aylık peşin kira ödeyerek toplamda 30 bin lira verdi. Emlak sitesinde bulduğu meskeni konut sahibiyle bir arada gezen müzikçi, dolandırıldığını sonrasındasında meskeni görmeye geldiğinde anladı.

KİRALADIĞIM KONUTTA DİĞER BİRİSİ YAŞIYORMUŞ

10 gün daha sonra kiraladığı meskenini görmek için adrese gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Dairenin kapısını içerden bir oburu açtı ve burası benim meskenim dedi. Müzikçi bunun üzerine meskeni kiralayan kişiyi arasa da ulaşamadı. Düzmece mesken ilanıyla dolandırıldığını anlayan müzikçi Ebru Elver polis merkezine giderek konutu kiralayan şahıstan şikayetçi oldu.

6 AYLIK KİRA FİYATINI PEŞİN VERDİM

Emlak dolandırıcılığına maruz kaldığını söyleyen Ebru Elver yaşadıklarını şu biçimde anlattı, “Talihsiz bir olay yaşadık. 15 gün daha sonra oturduğum meskenden çıkmam gerekiyor. Bu niçinle Moda’da bir konut tuttum. Aradım. Buluştuk bana konutu gösterdi. Meskenin ortasında sıradan bir tadilat durumu vardı ve o yüzden kirayı da düşürdük. 6 aylık kirayı peşin verdim. Kontratımızı yaptık, imzalarımızı attık. Parayı aldı benden. 10 gün daha sonra meskene gitmeye karar verdim. Meskende birinin olduğunu gördüm. ‘Ben buraya 15 gün daha sonra taşınacağım’ dedim. ‘Mümkün değil. Burası benim evim’ dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. 30 bin liraya yakın ödeme yaptım. Konutu kiraladığım kişiyi bulamıyoruz şu an. Enteresan bir biçimde arıyor, abla şu gün bugün yatıracağım diye. Oyalamak için muhtemelen arıyor. Buradan sesleniyorum herkese lütfen dikkat edin, mesken tutarken. Hayat maalesef güvenmemeyi öğretiyor insanlara. Keşke bu biçimde olmasaydı lakin yapacak bir şey yok” diye konuştu.