Muharrem İnce, seçmenden dayanak istedi: 50 artı 1’i alacağız

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, partisinin vilayet başkanlığının açılışını yapmak üzere Ağrı’daydı. Açılışta konuşan İnce, “Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Takviye istiyorum sizlerden. 50 artı 1’i alacağız” tabirlerini kullandı.

Seçmene “Sıkışmışsınız AKP ile HDP ortasına öteki hiç bir yere gitmiyorsunuz” tenkidinde bulunan İnce, “Bu memleketin bütün bütün evlatlarına 3 lisan öğreteceğiz” diye konuştu.

Van’daki programının akabinde Ağrı’ya giden Muharrem İnce, partisinin merkez Kağızman Caddesi üstündeki vilayet başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı. Parti binası önünde vilayet teşkilatı ve partililerce karşılanan İnce, açılış öncesinde yaptığı konuşmasında Ağrı’nın değerli bir hayvancılık kenti olduğunu söylemiş oldu. Ağrı’ya son 6 ayda ikinci kere geldiğini belirten İnce, Ağrılı seçmenlerin HDP ile AKP içinde kaldığını söylemiş oldu.

“YA AKP’YE YA DA HDP’YE OY VERİYORSUNUZ”

İnce, açıklamasında şunları kaydetti: Allah’ın müsaadesi ile bunu yapacağız. Ancak sizde kendinize şunu soracaksınız. Sıkışmışsınız AKP ile HDP ortasına diğer hiç bir yere gitmiyorsunuz. Size hizmet etseler de etmeseler de fark etmiyor. Ya AKP’ye ya da HDP’ye oy veriyorsunuz. Bakın bu hakikat değil. AK Parti’yi de HDP’yi de bırakın Memleket Partisi’ne gelin.

“MEMLEKETİN BÜTÜN BÜTÜN EVLATLARINA 3 LİSAN ÖĞRETECEĞİZ”

Size kelam veriyorum. Bizim sloganımız mavi. Projemiz 3 B. Bu memleketi barıştıracağız. Madenci ile çevreciyi barıştıracağız. Sendikacı ile işvereni barıştıracağız. Sünni ile Alevi’yi barıştıracağız. Kürdü ile Türkü barıştıracağız. Bu memleketin bütün bütün evlatlarına 3 lisan öğreteceğiz. Bir resmi lisan Türkçe’yi öğreteceğiz. İki çocuğun anasının konuştuğu lisanı öğreteceğiz. 3 memleketler arası bir lisan öğreteceğiz. Üretim iktisadı kuracağız. Hayvancılığı geliştireceğiz. Sizlerden istediğim şu. Ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket. Dayanak istiyorum sizlerden. 50 artı 1’i alacağız.

İnce, konuşmasının akabinde vilayet başkanlığının açılış kurdelesini partililerle bir arada kesti. Parti binasının açılışından daha sonra davul zurna eşliğinde Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret eden İnce, Ağrı’dan Erzurum’daki vilayet binasının açılışını yapmak üzere yola çıktı.