Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’na: birlikte Saray’a gidelim

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, Sincan Mallı köyü mevkisinde bir buğday tarlasında tarım siyasetlerine ait değerlendirmelerde bulundu, partisinin tahlil tekliflerini paylaştı.

İlerleyen senelerda güç, besin, su ve ilaçta kıymetli sıkıntıların ortaya çıkacağını belirten İnce, husus üzerinden CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. “Devletin kurumlarına gidip ‘beni içeri almadılar’ diye bağırmanın problemleri çözmeyeceğini” söyleyen İnce, Kılıçdaroğlu’na seslenip “Hem Erdoğan’a ‘tek adam’ deyip hem bürokratları muhatap almak çelişki içerir. Gidilecekse saraya gidilmelidir. Şayet Saray’a gidilecekse, ben de gelirim kelam. Haydi birlikte gidelim” diye davette bulundu.

“KÖPRÜYE GEÇİŞ GARANTİSİ VERİYORSAN ÇİFTÇİYE DE ALIM GARANTİSİ VERECEKSİN”

Tüketenler çoğalıp üretenlerin azalmasıyla yiyeceklerin kıymetlendiğini lakin iktidar ve muhalefetin sorunu goremediğini belirten İnce, son yirmi yılda ziraî üretim ve dayanaklara ait bilgiler paylaşarak hükümetin tarım siyasetlerini eleştirdi.

İthal buğdaya Türk çiftçisinden alınan buğdaydan daha yüksek fiyat verildiğini aktaran İnce, çiftçi hasada başlamadan buğday ithalatı yapıldığına dikkat çekti.

Partisinin tahlil tekliflerini paylaşan İnce, “Köprüye geçiş garantisi veriyorsan çiftçiye de alım garantisi vereceksin, dolar üzerinden vereceksin. Üretim planlamasını en az 5 yıllık yapacaksın” dedi.

GSMH’nin yüzde 2’sinin tarımı desteklemeye harcaması gerektiğini bildiren İnce, ithalattan vazgeçilmesini ve Devlet Planlama Teşkilatının bir daha faal hale getirilmesini istedi.

İnce, Afrika’da arazi kiralamaktan vazgeçilmesi, tarımda çalışan bayanların sigorta priminin ödenmesi, hazine toprağını ekenlerden kira istenmemesi, GAP üzere projelerin tamamlanması ve arazi bütünleştirmesi tekliflerinde bulundu.