Nil Karaibrahimgil’den iklim değişikliği müziği: Uyan Anne, Uyan Baba

• Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
A

admin

Guest
Nil Karaibrahimgil‘in iklim değişikliğine dikkati çekmek için yazıp söylemiş olduği Uyan Anne, Uyan Baba müziği, dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yuvam Dünya Derneği’nin başlatmış olduğu proje kapsamında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın de yer aldığı müziğin tanıtım aktifliği yapıldı.

“HEP birlikte BİR ŞEY YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Nil Karaibrahimgil Uyan Anne, Uyan Baba’nın bugüne kadar yazdığı en değerli müziklerden biri olduğunu lisana getirdi.

İklim değişikliğiyle ilgili her insanın üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkati çeken Karaibrahimgil, “Artık hepimiz yuvam dünyanın insanlarıyız ve daima birlikte el ele bir şey yapmamız, birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Yuvam Dünya Derneği İdare Konseyi Lideri Kıvılcım Kocabıyık ve Nil Karaibrahimgil

Karaibrahimgil, müziğin klibini izlediğinde epeyce etkilendiğini söyleyerek, “Umarım size ve bütün annelere babalara bir uyanma daveti olur, bir çığlık olur. Hepimiz uyanırız ve bu iş için bir şeyler yaparız, elimizi taşın altına koyarız” diye konuştu.

20 YIL EVVELKİ KIYAFETİNİ GİYDİ

Klipte 20 sene evvelki bir elbiseyi giydiğini belirten müzikçi, bundan daha sonra konserlerinde de var olan kıyafetlerini giymeye, daha az seyahat etmeye, mümkün olduğu kadar az atık üretmeye çalışacağını anlattı.

Karaibrahimgil, müziğin bir davet niteliğinde olduğunun altını çizerek, “Çocukların, gençlerin, bizlerin geleceği için hepimiz biliyoruz ki artık hemen harekete geçmek zorundayız” dedi.

Katıldığı bir programda müziklerinin Barış Manço’nun müziklerine benzetildiğinin gündeme geldiğini anlatan müzikçi, “Benim için doğal büyük bir gurur ve onur Barış Manço ile karşılaştırılmak. Kendisi benim de çocukluğumda epeyce dinlediğim, önemsediğim ve etkilendiğim birisi” diye konuştu.

NİL KARAİBRAHİMGİL’DEN KARANTİNA MÜZİĞİ