Nilgün Belgül: Ne iş hayatım ne de memleketin hali sevincimi bozabilir

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2004 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ve Irmak Erdoğan, Erdal Özyağcılar, Özgür Çevik, Arif Erkin, Engün Akyürek, İlker Aksum, Zeki Alasya, Binnur Kaya ile oynadığı Yabancı Damat’ta Katina karakterine hayat veren Nilgün Belgün, güleç yüzü, sevecen halleri ve oyunculuğuyla milyonların sevgilisi oldu.

Posta gazetesinden Oya Çınar’ın sorularını yanıtlayan Belgün, “Hayat zorlaştı; bilhassa maddi olarak epeyce zorlaştı. Ben bir tiyatro oyuncusuyum, benim için de zorlaştı lakin ömrümden her vakit mutluyum, memnunum, daima sevgi doluyum, sevinçliyim. Üretim bu biçimde; bu biçimde yaratılmışım. Sevincimi ne eski kocalarım, ne sevgililerim, ne iş hayatım, ne de memleketin hali bozabildi bugüne kadar.” diye konuştu.

Belgün şu sözleri kullandı:

“Her şeyle ilgileniyorum. İnsanları geçtim hayvanlara yapılanları asla affetmiyorum. Bir hayvana lakin makûs bir insan eziyet eder. Nasıl buralara geldik diye düşünüyorum. Cehalet mi, yaşanmamışlık mı, hiç bir yere oturtamıyorum. Çocuklar ve hayvanlar benim kırmızı çizgim. Bu dünyayı aşk sevgi ve sanat güzelleştirir. Bunları al hayattan, geriye ne kalır?”