Numan Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’na: İçki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Meslek Kulübü tarafınca KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ temalı söyleşide konuştu.

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’i eleştiren açıklamasına reaksiyon gösteren Kurtulmuş, ‘Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir. Merkez Bankasına güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumuna güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?’ dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktisada dair deklare ettiğı dataları tartışma konusu olan TÜİK’in binasına gitmek istemiş, lakin kurumun kapıları CHP başkanına “randevusu olmadığı” sebebi öne sürülerek alınmamıştı.

Kılıçdaroğlu da sonrasındasında kurumun önünde basına yaptığı açıklamada “Eğer TÜİK, sayıları küçültüyor ve bu sayıları yanlışsız diye paylaşıyorsa şu şu manaya geliyor; memura, personele, emekliye ‘Daha az vereceğim’. bu biçimde bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti niye yapıyorum? Çalışanın, memurun, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben niye siyaset yapıyorum? Buraya gelişmenin sebebi o. Memurun, emekçinin, emeklinin, milyonların hakkını savunmak için buraya geldim. Siz sayıları küçük gösteriyorsunuz. Soracaktık ‘Bu dataları nereden ve kimlerden aldınız?’ diye. Milyonların hakkını savunmak temel bakılırsavimizdir. TÜİK, yani Türkiye İstatistik Kurumu, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devlet kurumu değildir” demişti.