Özdağ, Erdoğan’ın Davutoğlu davetini yorumladı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle yapılacak olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılışına eski Başbakan Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu da davet edildi.

Gelecek Partisi başkanı Davutoğlu’nun davete katılamayacağı, açılışta Gelecek Partisi Genel Lider Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yer alacağı belirtildi.

Öte yandan Gelecek Partisi’nin kurulduktan daha sonra birinci defa bir resmi davete çağırılması, “Erdoğan ittifakı genişletmek mi istiyor” yorumlarına niye oldu.

“BAYRAMLAŞMALARA BİLE DAVET ETMİYORDU”

Odatv’ye konuşan Özdağ, “AK Parti bayramlaşmalara bile davet etmiyordu. İki yıldan daha sonra bu ilk” diye belirtti.

Ahmet Davutoğlu’nun açılışa niye katılmayacağı sorusuna da karşılık veren Özdağ, “Bu husus Başkanlık Şurasında kararlaştırıldı. Sayın genel lider da benim katılmamı uygun gördü. aslına bakarsan kendisi daha evvel ufak bir asansör kazası geçirmişti. O yüzden bu cins davetlerde yer alması sıhhati açısından şimdilik uygun görülmüyor” dedi.

“BİZE DE ENTERESAN GELDİ”

Gelecek Partisi’nin açılışa Selçuk Özdağ’ın katılacağını bildirmesinden daha sonra Turizm Bakanlığı’nın evvel kabul ettiğini akabinde da “Davetiye şahsa özel o yüzden Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılması gerekiyor” formunda karşılık verildiği öğrenildi.

Bu duruma da açıklık getiren Özdağ, “Turizm Bakanlığı sonrasındasında arayarak davete benim katılabileceğimi bildirdi. Ben de partimi temsilen AKM açılışına katılacağım” dedi.

Haberde, “Bu daveti nasıl yorumladınız” sorusuna ise “Başkanlık Kurulu’nda gündeme geldi bu davet. Bize de enteresan geldi” diye karşılık verildiği tabir edildi.

“Bundan daha sonrası için Cumhur İttifakı ile bir temas olur mu?” sorusuna da cevap veren Özdağ, “Biz parlamenter sistemi savunuyoruz. Hangi parti bu sistemi tartışacak ve bunun üzerine konuşacaksa oturur değerlendiririz” tabirlerini kullandı.