Peker, “Ağar Türkiye’ye getirtti” demişti: Mafya önderi Salifov’un cinayetinde yeni gelişme

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede olay anlatıldı. 20 Ağustos 2020’de Antalya’da müdafaası tarafınca öldürülen Azerbaycanlı “Lotu Quli” lakaplı mafya önderi Ender Salifov’un Esenyurt’ta Gülvadi mezarlığında bulunan kabrini ziyarete gelen Kenan Imanzade ve Ali Haşımov içinde tartışma yaşandığı açıklandı.

Savcılıkça alınan sözünde Kenan Imanzade, Rusya’dan arayan bir arkadaşının Ali’nin kendisini öldürmek üzere gönderilmiş bir tetikçi olduğunu söylemesi üzerine tartıştıklarını anlattı. Kuşkulu Kenan Imanzade, “Bu mevzuyu konuşmak için manevi ağabeyi olarak gördüğü Ender Salifov’un mezarı başına gittik. Ali ile tartıştık onu iterek yere düşürdüm. sonrasındasında kaldırarak sarıldım. Ali’ye silahı vererek rahatlaması için havaya ateş etmesini söylemiş oldum. Lakin Ali silahı kendi başına dayadı. Silahı elinden almak istediğimde silah ateş aldı ben kolumdan yaralandım. Hastaneye gittiğimde Ali’nin öldüğünü duydum” dedi.

NE OLMUŞTU?

Hakkında organize kabahat örgütü yöneticisi olduğu teziyle soruşturma başlatılan Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’u öldürmesi için Salifov’un deportunu kaldırtıp Türkiye’ye getirttiğini argüman etmişti.

Peker, “Organize Şube polisini öldüren bu adamı deportu kaldırıp Türkiye’ye getirdi derin devletimizin başı. neden biliyor musunuz, Mübariz Mansimov’u öldürtmesi için. Mübariz yeri geri almak için uğraşıyor ya. Allah’a şükür o makus olay olmadı. Mübariz de dik adam, diklendi. daha sonra Guli’nin kardeşi Guli’yle konuştu, şey yapıldı. Guli ne oldu biliyor musunuz? Öldü! Aradı, ben dedi, Türkiye’ye gidiyorum. Türkiye’de biraz kalıp çıkmıştı. Gitme dedim, ben orada yokum, kasvet yaşayabilirsin. Dedi, ben kuvvetliyüm, Mehmet ağabeyle aram fazlaca güzel, dedi. Geldi, haftası dolmadan öldürüldü” demişti.