Perinçek’in kelamları Habertürk canlı yayınını karıştırdı

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
ABD’nin Afganistan’dan çekilmesi ile ülkenin idaresini denetimi altına alan Taliban, dünyada olduğu üzere ülkemizde de tartışılmaya devam ediyor.

Vatan Partisi Genel Lideri Doğu Perinçek’in geçtiğimiz günlerde hususla ilgili olarak “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı üzere Afganistan’ın Kurtuluş Savaşı’nı başardı” açıklamasında bulunmuş ve tartışma yaratmıştı.

‘AFGANİSTAN, KURTULUŞ SAVAŞI’NA BENZERİ BİR GAYRET VERDİ’

Habertürk’te “Nedir Ne Değildir” programına katılan Doğu Perinçek, bu açıklamalarını bir dahaleyerek Afganistan’ın tıpkı Kurtuluş Savaşı’na emsal bir çaba verdiğini söylemiş oldu. Bunun üzerine Nagehan Alçı tıpkı Afgan halkının Taliban’dan kaçabilmek için havaalanlarına akın ettiğini söyleyerek “Taliban aşikâr bir hayat biçimini kabul etmeyenleri yok eden, sokak ortasında infaz eden bir imaj ortaya çıktı” tabirlerini kullandı. Perinçek ise “Öyle bir şey görmüyoruz ki.” karşılığını verdi.

‘ACABA İNSANLARI ÇILDIRTMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?’

‘BAĞIMSIZ BİR ÜLKE DEĞİLSENİZ NE BAYAN NE ERKEK EŞİTLİĞİ OLUR’

Bunun üzerine Perinçek, “Siz bağımsız ülke değilseniz, ne hanımı kurtarırsınız, ne bayan erkek eşitliği olur. ABD yanından bakarsanız, Amerikan’ın Afgan bayanlarına tecavüz etmesi sorun olmuyor lakin Taliban idaresinde Afganların bir kurtuluş sağlaması birden birebir bayan sorununu getiriyor” dedi.

KAPANIŞ ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Programın Mehmet Akif Ersoy kapanış anonsunu yaparken, Habertürk TV Dış Siyaset ve Güvenlik Siyasetleri Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin kelam aldı ve ortalık karıştı.

Çetiner Çetin: “Ben şöyleki bir gözümde canlandırdım sayın Perinçek, bir ay daha sonra Afganistan hükümeti için Kabil’de elinde kırmızı karanfillerle Taliban yöneticilerini selamlayabilir.”

Doğu Perinçek: “Sizin bu iğnelemenizi size hiç yakıştırmadım. Mert olun biraz, ben kimseye kırmızı karanfil vermedim. Bir kez saptırmayın, sizin neyi ima ettiğinizin farkındayım. Ben Abdullah Öcalan’a gittim ve teslim ol Türkiye’ye dedim ve bu biçimde laf sokuşturmayın! bu biçimde mert konuşalım, bu türlü karşılığınızı alırsınız.”

Mehmet Akif Ersoy: Ben ortamı yatıştırayım…

Doğu Perinçek: “Bakın Taliban benim şu an dostum. Taliban’ın başarılı olmasını istiyorum. Amerika’ya karşıya başını dik tutmasını Afgan milletinin istiyorum. Ona kırmızı karanfil de veririm, ancak Abdullah Öcalan’a kırmızı karanfil vermedim. Sizin bu iğnelemenizi de hiç buradaki edebe ve adaba terbiyeye yakıştıramadım anladınız mı. bu biçimde tartışılmaz, bu biçimde yaptıkça ben açarım olayı. Dürüst olun bu biçimde açıktan güreşin faul yapmayın size onu öneririm hayatınızda dürüst olmanızı ve açık güreşmenizi öneririm.”

Çetiner Çetin: “Sayın Perinçek dürüstlük dersini sizden almayacağım”

Doğu Perinçek: Alın alın..

Çetiner Çetin: “Ben güzel bir gazeteciyim, dürüstlük dersi konusunda da siyasi prensipler konusunda da, dürüstlük konusunda da size derste veririm.”

Doğu Perinçek: Hiç ders veremezsiniz.

Çetiner Çetin: “Biz gazeteciyiz siz siyasetçisiniz biz sizi eleştirebiliriz de soruda sorabiliriz. Fakat sizin bunu bu biçimde tehdit usulüyle laf sokuşturmanızın manası yok. Ben o denli tehditlere de gelmem bunu da bilin, o denli tehditle,..”

Doğu Perinçek: “Ben de tehdit olmaz fakat bu biçimde faullü görüşmeleri sevmem birisi o denli yaptı mı onun o tutumunu yüzüne vururum. Gaz tenekeci vardır, gazeteci vardır.”