Pucca’nın 1 yıla kadar mahpusu istendi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Toplumsal medya hesabından yaptığı bir paylaşım niçiniyle geçtiğimiz aylarda gözaltına alınan ve sözünün akabinde özgür bırakılan ‘Pucca’ olarak bilinen toplumsal medya fenomeni Pınar Yıldırım hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede, Pucca olarak bilinen Yıldırım’ın toplumsal medya hesabı aracılığıyla halkın bir bölümünü toplumsal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamaya yönelik paylaşımlar yaptığının ihbar edildiği açıklandı.

AŞAĞILAMAYA YÖNELİK OLDUĞU TEZ EDİLDİ

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine nazaran, ihbarın akabinde soruşturma başlatıldığının açıklandıği iddianamede, belge içerisinde bulunan ihbar evrakı ve emniyet araştırma raporu içeriğine nazaran Yıldırım’ın kelam konusu suça yönelik paylaşım yaptığı kaydedildi. İddianamede, Yıldırım’ın 19 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı paylaşımında, “O kadar eşcinselli dizi izledim, sinema üstüne sinema bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum…” biçimindeki tabir kullandığına yer verildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

‘Pucca’ olarak bilinen Yıldırım’ın tabirinde soruşturmaya mevzu paylaşımı kendisinin yaptığını, o devir eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu, eski eşinin Twitter isimli toplumsal medya sitesinde kendisini kastederek ‘sabahtan akşama kadar eşcinselli sinema izliyor’ diye bir paylaşım yaptığını dediğine yer verildi. Yıldırım’ın paylaşımının buna istinaden olduğunu, karşılıklı atışmalar olduğunu ve bunun haricinde bir hedefi olmadığını, o periyotta tweet’in reaksiyon almadığını, buradan yanlış bir çıkarım yapıldığını, kabahat sürece kastının olmadığını, suçlamayı kabul etmediğini söylemiş olduği aktarıldı.

MAHPUSU İSTENDİ

Savcılık, Yıldırım’ın soruşturma konusu paylaşımı aşağılama kastıyla yaptığının anlaşıldığını belirterek, “halkın bir kısmını toplumsal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” hatasından 6 aydan 1 yıla kadar mahpus ile cezalandırılmasını talep etti.