‘Recep Tayyip’ ismini değiştirmek istedi, memurlar geri çevirdi: ‘Bizi sürerler’

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
CHP; genel lider yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin heyeti üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı’yı ziyaret etti. 2 Haziran’daki ziyaretin akabinde kentteki genel durum ve yurttaşların görüşleri rapor haline getirildi. Heyet tarafınca CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan rapora Cumhuriyet ulaştı. Raporda dikkat çeken görüşler şu biçimde:

Pişmanım lakin değiştiremiyorum: Oğluma “Recep Tayyip” ismini koymuştum. bu biçimde AK Partiliydim. Artık pişmanım. Oğlumun ismini değiştirmek istiyorum lakin memurlar, “Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o niçinle değiştiremeyiz” diyorlar. Oğlumun ismini bile bu vakitte değiştiremiyorum. (Vatandaş)

Verdiğini geri aldı: 3 bin TL hibe takviye aldım. “Faydası oldu mu” diye sorarsanız; üzerine ekleyip BAĞKUR prim borcumu ödedim. Devlet verdiğini geri aldı. (Esnaf)

Borçlular, yakını üstüne şirket açıyor: Esnaf borcunu ödeyemeyince, yeni kredi çekebilmek için eşi ya da yakını üzerine şirket kurmaya başladı. Bu yüzden şirket kapanışından hayli, sıradan yöntemde şirket açılışı yapılıyor. Hükümetin, “Şirket açılışı oldukca” telaffuzunun kaynağı bu. (Esnaf)

Primler 9’a katlandı: Pandemi periyodunda çiftçiye hiç takviye verilmedi. İki yıldır BAĞKUR’lar ödenmiyor. BAĞKUR primleri borcu silinsin. 2010 yılında prim 120 TL idi, bugün 1085 TL. Aylık ödeyemiyorum. (Çiftçi)

Çeltik kelamı tutulmadı: Cumhurbaşkanı açıklama yaptığında TMO’nun, üreticiyi desteklemek için patatesle bir arada çeltik alımı yapacağını söylemişti. TMO patates alımı yapmasına karşın pirinç alınmadı. Geçen yılın eserleri depolarında duran, satamayanlar var.