RTÜK’te 8 daire liderine 46 yardımcı: “RTÜK bir arpalık değildir”

Cekikgoz

Global Mod
Global Mod
Gazetemiz müellifi Barış Terkoğlu’nun geçen hafta köşesinde yazdığı, Radyo ve Televizyon Üst Heyeti’nde (RTÜK) 8 daire başkanlığına bağlı olarak tam 46 daire lider yardımcısının nazaranv yaptığına dair skandalı Meclis gündemine taşındı.

RTÜK’te 8 daire liderine bağlı sekiz yardımcının dışında 38 kişinin fazladan takım işgal ettiğini lisana getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Her bir daire lider yardımcısının aylık net maaşı 11 ila 15 bin lira içinde değişiyor. ötürüsıyla bir daire lider yardımcısının kuruma aylık maliyeti en az 20 bin lira. Yıllık maliyeti ise 240 bin liradan fazla. 8 daire liderine bağlı 8 yardımcıyı çıkardığımızda geriye fazladan kalan 38 daire lider yardımcısının RTÜK’e aylık maliyeti 760 bin TL, yıllık maliyeti ise 9 milyon 120 bin TL. RTÜK Başkanı’na soruyorum 8 daire liderinin olduğu bir kurumda 46 daire liderinin olmasının sebebi nedir” diye konuştu.

“YARDIMCISINI TANIMAYAN LİDER VAR”

Mevzuyla ilgili soru önergesi de verdiğini söz eden Sertel, RTÜK’ün birilerinin “arpalığı” olmadığı belirterek, şunları söylemiş oldu:

“bu biçimdesine yüksek sayıda atama Sayıştay’ın kontrol raporuna da mevzu olmuş durumda. Lakin orada bile yazmayan vahim noktayı da söyleyeyim. Yardımcısını hiç görmeyen daire lideri var RTÜK’te! Evet, Liderini tanımayan yardımcılardan, yardımcısını tanımayan liderlerden kelam ediyorum. Yani yolda karşılaşsalar selam veremezler. Lakin bu şahıslara birileri el uzatmış, liyakatı rafa kaldırmış ve bankamatik memuru üzere çalışmasına göz yumuluyor. RTÜK bir çiftlik haline gelmiş. Ancak o kurum kimsenin çiftliği değildir. RTÜK’ten birfazlaca insan haksız yarar sağlıyor imgesi hakim. Birfazlaca liyakatsiz kişinin o kuruma doldurulması hakikat değildir. RTÜK bir arpalık değildir, olmamalıdır.”

RTÜK’te Üst Heyet Başkanı’na bağlı olarak; İzleme ve Kıymetlendirme Dairesi Başkanlığı, Müsaade ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı, Milletlerarası Bağlantılar Dairesi Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Kamuoyu, Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı olmak üzere sekiz daire başkanlığı bulunuyor.