Şahan Gökbakar YouTube’da yayınlanan görüntüleri için harekete geçti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarını birinci günden beri takip eden ve canlı yayınlarla milyonlarca kişiyi haberdar eden Şahan Gökbakar’ın Instagram’daki görüntüleri, hayli sayıda kullanıcı tarafınca YouTube’da da yayınlandı. Yaptığı yayınlar üzerinden haksız yarar elde edildiğini söyleyen Gökbakar, YouTube ile anlaştıklarını ve bundan daha sonra elde edilen gelirin yangında ziyan nazarann aileler için kullanılacağını söylemiş oldu.

“HAYIR İŞİNE DÖNDÜRDÜK”

Instagram hesabından bir görüntü paylaşarak bahse açıklık getiren Gökbakar, şu tabirleri kullandı;

“Yangınların başından beri kamuoyunu bilgilendirmek için Instagram sayfamdan canlı yayınlar yaptım. Bu görüntüleri kendi YouTube sayfama koymadım. Lakin bu görüntüleri kendi şahsi yada haber sayfalarında yayınlayanlar oldu ve gelir elde ettiklerini fark ettik. Milyonlar kez izlenmiş görüntüler.

Benim yaptığım Instagram yayınlarını alıp, YouTube üzerinden yayınlayan ve bu türlü haksız gelir elde eden bireyler ve kanallar artık, elde ettiğiniz gelir cebinize değil, yangın mağdurlarına gidecek. YouTube ile görüşüp bu yanlışı bir hayır işine döndürdük.

İnsanların görüntülerini kaldırmıyoruz. İsteyen herkes görüntülerimi kendi sayfalarından kullanabilir fakat elde edilecek tüm gelirler YouTube tarafınca bize aktarılacak ve yangında ziyan nazarann ailelere dayanak maksadıyla kullanılacak.”