Şahan Gökbakar’dan Bakan Varank’a cevap

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme araçlarına ait açıklamasında “Maalesef kâfi değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek” diyen komedyen Şahan Gökbakar’a reaksiyon göstermiş, “Orman yangınlarıyla gayret uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık sanayisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış. Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne vakit teslim edileceği belirli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?” demişti.

Gökbakar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bunları ben insan olma şuuruyla yapıyorum. Ormanların yanmasını istemiyorum” diye cevap verdi.

Gökbakar’ın açıklaması şu biçimde:

“Ben komedyenim, güldürüyle ilgili biroldukça şey sorabilirsiniz, tarihe de meraklıyım tarihle ilgili de sorular sorabilirsiniz. Araştırırım, bilirim. Orman yangınları konusunda daha evvel hiç bir bilgim yoktu. Karşılaştıktan daha sonra fark ettim. Bunu niye söylüyorum? Zira ‘orman uzmanı’ demiş sayın Varank. Ben orman uzmanı değilim. Kendisi de beni epey yeterli tanır.

Birkaç kere görüşmüşlüğümüz de vardır. İnsan olarak da sevdiğim bir insandır. ODTÜ mezunudur, ben de ODTÜ’de hayatımın büyük kısmını geçirdim. şahsi olarak da benim orman yangını uzmanı olmadığımı bilir. O denli bir tezim da yok. Olsun da istemiyorum. Ben aslında buna mecbur kaldım. Bir komedyen niçin orman yangınlarıyla ilgili bu kadar konuşur diye düşünse sayın Varank gerçek noktaya çıkabilir.

‘Ormanlarımız yanıyor ya hava söndürme filosu kurmak gerekiyor bunlarla ilgili ne tip uçaklar var.’ deyip internetten araştırma yaptım. Bulduğum şey şu oldu. Vaktinde bir firma üretiyormuş. Bunları ben insan olma şuuruyla yapıyorum. Ormanların yanmasını istemiyorum. Bu kadar epey şeye bu kadar para harcanıyorken, yangın uçağı filomuzun olmaması beni makus hissettiriyor. Hedef bu…

Benim üzere yalnızca insan olan, bu ülkeyi seven, başını bu ülke için yoran, hiç bir siyasi partiye yakınlığı olmayan bir hayli kişi var. Görüşümün, dünyadaki varlığımın uyuştuğu bir siyasi parti yok. Ne o tarafım, ne bu tarafım. Olağan bir beşerim.”