Sakin Ebeveyn raflarda: Yarası olmayan, şifacı olamaz

A

admin

Guest
Tahminen de bize nasıl davranıldıysa biz de diğerlerine, sevgilimize, çocuklarımıza, arkadaşlarımıza, eşimize o denli davranıyoruz. Sakin Ebeveyn bu zinciri kırmanın yollarını gösteren, nasıl davranmamız, konuşmamız ve bağlantı kurmamız gerektiğini yalın bir lisanla anlatan bir psikoloji kitabı.

“DUYGULARINI TANIYAN BİREY DEMEK”

“Kendimize, çocuklarımıza ve diğerlerine olan yaklaşımımızı çocukluğumuzdan bu yana bizimle yaşayan yaralarımız belirler,” diyen Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal yıllardır kendisine gelen danışanlarından dinlediklerini, akademik çalışmalarını ve kendi annelik tecrübelerini özümseyerek Sakin Ebeveyn kitabına aktardı.

Sakin Ebeveyn süt liman bir hayat süren, asla sonlanmayan bir anne baba demek değil; hislerini tanıyan, onları kabul eden birey demek. Geçmişi, geleceği ve şimdiyi özümsemek, hislerimizi yadsımamak ve en değerlisi evvel kendimize hürmet duymak demek. Sakinlik lakin bu biçimde kazanılıyor. Sakin Ebeveynlik hem daha sakin bir insan hem daha sakin bir ebeveyn olarak, okurun çocuklarıyla olduğu kadar kendi çocukluklarıyla olan ilgilerini de gözden geçirip bir daha düzenlerken, keyifle yol almalarını sağlayacak bir rehber.

SAKİN KALMA BİRİNCİ ADIM

Psikoterapist olarak yetişkin ve ailelerle çalışmaya on yedi yıldır devam eden Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal’a nazaran sakin kalmak, her cins zorluğun üstesinden gelmenin sırrı ve de sağlıklı düşünebilmenin birinci adımı.

“OLMADIĞIN ÜZERE DAVRANMANA GEREK KALMAYACAK”

Kazdal “Bu kitabı bitirdiğinde artık sakin bir insan olacaksın demiyorum zira bu kitabı bitirdiğinde olmadığın biri üzere davranmana gerek kalmayacak. Tüm hislerini olduğu haliyle kapsayabilmenin verdiği sakinliği tatmanı öneriyorum sana ve çocuklu hayatına nasıl bir taraf belirleyeceğine dair sağlam bir yol haritası sunuyorum. Senin hissesine düşen ise okuduktan daha sonra bir tercih yapmak: Bu haritayı kullanmak ya da rafa kaldırmak…” diyor.

Nazım Hikmet 120 yaşında